xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Για πρώτη φορά έργα και τη νύχτα για να μην ταλαιπωρούμε τους πολίτες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

95520421 10223192137977651 5113165528029986816 n

Σε τέσσερα χρόνια αισθητή διαφορά στην Θεσσαλονίκη από τα μεγάλα projects

«Το έχουμε συζητήσει με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και ειδικά για την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, θα τολμήσουμε για πρώτη φορά να κάνουμε εργασίες τη νύχτα για να μην έχουμε προβλήματα παρεμπόδισης της κυκλοφορίας και ταλαιπωρίας των πολιτών».

Αυτό υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή "Βόρειος Αντίκτυπος" με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης του κόμβου Κ16 επί του ΠΑΘΕ (περιοχή Λαχαναγοράς) και την πορεία των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου συνολικά στην περιφέρεια.

«Παρόλο που το χρονοδιάγραμμα προβλέπει 3 χρόνια, αν όλα πάνε καλά και ξεπεραστούν και κάποια θέματα απαλλοτριώσεων που εκκρεμούν, μπορούμε να τελειώσουμε το έργο σε έναν χρόνο από σήμερα», πρόσθεσε για τον Κ16.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα εργοτάξια σημείωσε: «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ζωντανά όλα τα έργα, σε πολύ μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε και ευχαριστώ και τα στελέχη των υπηρεσιών και τους αναδόχους. Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο δεν είναι η καλύτερη δυνατή και ήδη ως Περιφέρεια έχουμε ανακοινώσεις για τμήματα του δικτύου, όπου παρεμβαίνουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Τέλος, σχετικά με τα μεγάλα projects όπως η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου και του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, ο κ. Μπίλιας σημείωσε πως οι διαδικασίες δεν σταμάτησαν λόγω κορωνοϊού και εξέφρασε την εκτιμηση πως «σε μια τετραετία περίπου θα αρχίσει να είναι αισθητή στους Θεσσαλονικείς η αλλαγή της εικόνας της πόλης από τα συγκεκριμένα εγχειρήματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 12 Μαϊος 2020 21:52
επιστροφή στην κορυφή