Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Όχι" σε πρόωρες εκλογές και άνοιγμα των σχολείων

alco00010 768x432

Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN

Την άρνηση της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δηλώνει η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Την ίδια στιγμή, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας αλλά για τον χρονισμό της επανεκκίνησης της οικονομίας. Αρνητικοί εμφανίζονται μόνον όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, και ειδικότερα των δημοτικών. Προβάδισμα 17,4 % μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, στο ερώτημα αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων το 87% απαντά αρνητικά, ενώ στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές απαντά αρνητικά επίσης ποσοστό 67%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 17,4 ποσοστιαίες μονάδες. Στο 5,9% το ΚΙΝΑΛ, στο 5,1% το ΚΚΕ, στο 3,8% η Ελληνική Λύση, στο 2,2% το ΜέΡΑ25. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του πρωθυπουργγού, του υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, ενώ ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου. Ειδικότερα, για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή. Τέλος, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εκτιμάται ως έγκυρη και επαρκής από το 79% των ερωτηθέντων.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020