xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Πράσινο φως" για το Κλειστό Γυμναστήριο Κασσάνδρας

97995757 137055954594262 5358184388540497920 n

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ψηφίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας η απόφαση για την εκμίσθωση τμήματος οικοπέδου στο Γ55 οικόπεδο της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας στον Kαλαθοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Xαλκιδικής "EYPΩΠH 87" (KAOX) για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου. Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα από την παράταξη της Δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά και την παράταξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Κυρίτση.
Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο και τον αθλητισμό, που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και υλοποιεί η τωρινή, με γνώμονα πάντα την πρόοδο του τόπου.

Η χρηματοδότηση

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύμβαση για την κατασκευή του Γηπέδου Κασσάνδρας, με έδρα την Καλλιθέα, έγινε στις 21 Αυγούστου, μεταξύ της ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε. και του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης «Ευρώπη ‘87» Πευκοχωρίου, με τον προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 600.000 ευρώ, μέσω του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER.
Η συνολική ενίσχυση που χορηγείται στο δικαιούχο (Δημόσια Δαπάνη) ανέρχεται σε 599.825,20 ευρώ και αποτελείται α) από την κοινοτική συμμετοχή (η οποία καλύπτεται από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και β) την εθνική συμμετοχή (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν ένα χρόνο και σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το έργο θα πρέπει να παραδοθεί το αργότερο εντός του 2023.
Σύμφωνα με τη σύμβαση το Κλειστό Γήπεδο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Κασσάνδρας στη Δυτική πλευρά της Καλλιθέας, έχοντας ως φορέα υλοποίησης την ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε.

Τι περιλαμβάνει

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι περίκλειστος με πλαγιοκαλύψεις από πολυουρεθανικό πάνελ αλουμινίου Το γήπεδο θα κατασκευαστεί έχοντας ελεύθερο ύψος εσωτερικά τα 9,5μ κατά μέσο όρο και διαστάσεις στεγάστρου 27,10μ χ 35μ. ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις και για τοπικούς και διασυλλογικούς αγώνες.
Επίσης στον ανοιχτό χώρο θα υπάρχουν κυλιόμενες- συρταρωτές κερκίδες με διαζώματα χωρητικότητας περίπου 180 ατόμων.
Γύρω από τον κύριο αθλητικό χώρο και εντός του οικοπέδου υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης οχήματος έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστική–ασθενοφόρο) ενώ στις άκρες θα τοποθετηθούν δίφυλλες μεταλλικές πόρτες βαμμένες ηλεκτροστατικά για την παθητική πυρασφάλεια.
Ο χώρος των βοηθητικών λειτουργιών θα είναι κλειστός και θα περιλαμβάνει είσοδο, το χώρο υποδοχής-ελέγχου, κυλικείο, ιατρείο - φυσικοθεραπευτήριο, WC, WC AMEA, δύο αποδυτήρια, ξεχωριστό αποδυτήριο ΑΜΕΑ και αποθήκη-γραφείο προπονητή.
Στον εξωτερικό χώρο και με ανεξάρτητη είσοδο θα κατασκευαστεί βοηθητικός χώρος που αρχικά θα λειτουργήσει ως μια αποθήκη με εύκολη πρόσβαση και στη συνέχεια θα μπορεί να φιλοξενήσει λεβητοστάσιο για τις ηλεκτρομηχανολογικές ανάγκες των εγκαταστάσεων και του αθλητικού χώρου.
Η στάθμευση των οχημάτων θα γίνεται σε υπαίθριο προβλεπόμενο χώρο στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2