xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε πλήρη ετοιμότητα το σύστημα αντιπυρικής προστασίας στη Δενδροφυτεία

dendrofyteia 2020 3

Εκτεταμένος έλεγχος από τα ειδικά συνεργεία του δήμου Συκεών

Σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκδήλωσης πυρκαγιάς βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών για την προστασία του Δημοτικού Άλσους Συκεών (Δενδροφυτεία), όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα ειδικά τεχνικά συνεργεία του δήμου στο σύστημα πυροπροστασίας. Να σημειωθεί ότι το Άλσος αυτό, όπου λειτουργεί και αναψυκτήριο, αποτελεί κεντρικό πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στη Δ.Ε. Συκεών, και αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης μικρών και μεγάλων από την ευρύτερη περιοχή.

Η ευρεία δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος ελέγχου πυρόσβεσης, που είναι εγκατεστημένο και απλωμένο στο άλσος της Δενδροφυτείας, περιλάμβανε ενδελεχή έλεγχο των 11 πυροσβεστικών φωλιών και των 31 κρουνών που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την έκταση, εξέταση-έλεγχο της ηλεκτροκίνητης και της πετρελαιοκίνητης αντλίας νερού καθώς και της σωστής λειτουργίας της δεξαμενής νερού που μένει πάντα γεμάτη. Αυτός έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσου Τσακιρίδη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπόδομών Στέλιου Γκατζέ, της προέδρου της Δ.Κ. Συκεών Ρένας Αυγερινού και του προϊσταμένου της Τ.Υ. Παναγιώτη Αγγελοχωρίτη.

Από τα εκτεταμένα τεστ στο σύστημα αντιπυρικής προστασίας προέκυψε ότι το σύστημα είναι σε πλήρη λειτουργία, αφού τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες συντήρησης των υποδομών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσο Τσακιρίδη «πρόκειται για ένα δοκιμαστικό τεστ από εξειδικευμένα τεχνικά στελέχη του δήμου μας που πραγματοποιούν τον απαιτούμενο έλεγχο στο σύστημα πυρόσβεσης, μια δοκιμή για τη σωστή λειτουργία του, όποτε κι αν χρειαστεί. Κι όπως διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά, το σύστημα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία του μοναδικού σε αξία άλσους του δήμου μας». Ωστόσο, όπως τονίζει, «η προστασία αυτής της όαση δροσιάς και ξεκούρασης, που είναι μαγνήτης για μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι, είναι και υπόθεση των επισκεπτών που πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή στις φωτιές, να μην πετούν αναμμένα τσιγάρα και να μην ανάβουν φωτιές για να ψήσουν, ενώ εάν αντιληφθούν καπνό θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το δήμο μας».

dendrofyteia 2020 2

Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και όσον αφορά το δάσος του Σέιχ-Σου, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται στην πυροπροστασία και γενικότερα στην Πολιτική Προστασία και σε διαρκή συνεννόηση με τις εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε ενδεχόμενη πυρκαγιά.

επιστροφή στην κορυφή