xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρήσεις τροφίμων ξεσκέπασε η Ασφάλεια Πολυγύρου

astunomikh dieuth pol2

Απέσπασαν προϊόντα αξίας άνω των 200.000 ευρώ και επιχείρησαν να αποσπάσουν προϊόντα αξίας πάνω από 740.000 ευρώ

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρήσεις τροφίμων σε όλη τη χώρα κατάφερε να αποκαλύψει η Ασφάλεια Πολυγύρου, μετά από πολύμηνη έρευνα.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 12 ατόμων, κατά περίπτωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία. Συγκεκριμένα το κύκλωμα αποτελούνταν από 3 αρχηγικά μέλη, 5 μέλη και 4 οδηγούς, οι οποίοι δρώντας τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016 κατάφεραν και απέσπασαν ποσότητες εμπορευμάτων αξίας πάνω από 218.000 ευρώ, από τέσσερις επιχειρήσεις σε περιοχές της Χαλκιδικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Αττικής και της Κρήτης. Επίσης, προσπάθησαν να εξαπατήσουν επιπλέον 20 επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, επιχειρώντας να αποσπάσουν προϊόντα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 740.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η δράση τους φαίνεται να ξεκίνησε από τη Χαλκιδική, όταν τον Νοέμβριο του 2016, ένα αρχηγικό μέλος προσέγγισε ελαιοκομική επιχείρηση ως δήθεν εκπρόσωπος εταιρείας του εξωτερικού και προχώρησε σε παραγγελία μεγάλης ποσότητας προϊόντος, αξίας 26.000 ευρώ, στο πλαίσιο εμπορικής δραστηριότητας. Στη συνέχεια απέστειλαν πλαστά αποδεικτικά πληρωμής, για να αποδείξουν ότι έχει πιστωθεί το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί σε πληρωμή του εμπορεύματος, το οποίο παρέλαβαν και μεταπώλησαν.
Επίσης το Νοέμβριο του 2016 κατάφεραν με την ίδια μέθοδο να αποσπάσουν περίπου 35.000 ευρώ από επιχείρηση με ζύμες στην Αττική. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους απέσπασαν με τον ίδιο τρόπο 21.000 από εταιρεία με ζύμες, που εδρεύει στην Αττική και έχει εργοστάσιο στη Δυτική Μακεδονία και τον ίδιο μήνα απέσπασαν 144.000 ευρώ από εταιρεία κηπευτικών στην Κρήτη.
Η παραλαβή και μεταφορά των προϊόντων, εκτελούνταν με φορτηγά ξένων μεταφορικών εταιρειών, από τα οποία μεταφόρτωναν το εμπόρευμα σε άλλα φορτηγά και στη συνέχεια το διέθεταν προς πώληση στην αγορά.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2