xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου Πολυγύρου συναντήθηκε η Κ. Μάλαμα

97197133 1139789639728976 8302330001173250048 o

“Οι συμβασιούχοι του επικουρικού προσωπικού του Νοσοκομείου αποτελούν σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο για την δημόσια υγεία της Χαλκιδικής”

Συνάντηση με συμβασιούχους που εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής πραγματοποίησε η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών της δημόσιας υγείας του Νομού και των εργαζόμενων στις δομές της. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής εργάζονται περίπου 100 συμβασιούχοι, οι οποίοι υπηρετούν σε κρίσιμες ειδικότητες και διοικητικές λειτουργίες. Οι εργαζόμενοι αυτοί, εργάζονται με συμβάσεις εργασίας διαφορετικών Υπουργείω​ν, χωρίς καθαρό ορίζοντα εργασίας, χωρίς εργασιακή ασφάλεια, παρόλο που η δουλειά τους είναι απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς και θα πρέπει επιτέλους η εργασία τους να ενταχθεί σε ένα πλαίσιο σταθερότητας, με δεδομένη την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, μετά από χρόνια εργασίας στο νοσοκομείο. Το γεγονός ότι οι 100 αυτοί εργαζόμενοι διαχωρίζονται σε τρεις τύπους συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου αποτελεί στρέβλωση, δημιουργώντας αχρείαστα διοικητικά βάρη, ενώ ταυτόχρονα, όπως υπογράμμισαν, η σταθεροποίηση του πλαισίου εργασίας τους θα συμβάλλει στην στήριξη συνολικά του συστήματος υγείας της Χαλκιδικής.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε από την πλευρά της ότι δεν θα πρέπει να επανέλθει η δημόσια υγεία στην εποχή της ιδιωτικοποίησης βασικών λειτουργιών των νοσοκομείων και ταυτόχρονα θα πρέπει οι άνθρωποι που σηκώνουν στις πλάτες τους την αποτελεσματικότητα κρίσιμων δημοσίων υγειονομικών δομών να στηριχτούν έμπρακτα. Σημείωσε, επίσης, ότι η κοινωνία της Χαλκιδικής αναμένει από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να εφαρμόσει με έργα την εξαγγελθείσα υπόσχεση για ισχυροποίηση του εθνικού συστήματος υγείας, ενώ δεσμεύτηκε να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς κι όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και την στήριξη των εργαζομένων σε αυτή.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2