xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καράογλου: “Το ΥΜΑΘ στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”

karaoglou pirozvestiki 2 500x333

Ενημέρωση από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βόρεια Ελλάδα ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πυροσβεστικό φυλάκιο του Σέιχ Σου.

Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Σπύρος Βαρσάμης, ανέλυσε στον κ. Καράογλου τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε κάθε πρόκληση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ενίσχυση του προσωπικού με επιπρόσθετους εποχικούς πυροσβέστες, στη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών και στην αύξηση των κονδυλίων.

Ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ενημερώθηκε για την πρόταση δημιουργίας δυο νέων πυροσβεστικών σταθμών (στον Εύοσμο για τη δυτική Θεσσαλονίκη και στα όρια του δήμου Θερμαϊκού για την ανατολική πλευρά της πόλης), όπως επίσης και για την πρόθεση αναβάθμισης των πυροσβεστικών κλιμακίων Λαγκαδά και Σταυρού σε πυροσβεστικούς σταθμούς.

Στο τέλος της ενημέρωσης ο κ. Καράογλου ανέφερε πως “το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) βρίσκεται στο πλευρό των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους στη δασοπροστασία.
Πέρυσι, η χρονιά ήταν ελεγχόμενη αφού δεν είχαμε μεγάλες ζημιές από πυρκαγιές. Φέτος, όπως με διαβεβαίωσαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής Διοίκησης, η νέα αντιπυρική περίοδος ξεκινά με καλύτερες συνθήκες γιατί και περισσότερη οικονομική βοήθεια έχει δοθεί από την Πολιτεία και το έμψυχο δυναμικό έχει ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε φαινόμενο προκύψει.
Αυτό που χρειάζεται από όλους είναι ατομική υπευθυνότητα και συνεργασία ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.
Είναι σημαντικό να μιλάμε για δασοπροστασία και όχι για δασοπυρόσβεση.
Με την πολύτιμη αρωγή των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών οργανώσεων και όσων συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, η φετινή χρόνια θα είναι ιδιαίτερα καλή”.

επιστροφή στην κορυφή