ΡΟΗ 24/7:

Στο 20% ανήλθε το λαθρεμπόριο τσιγάρων

tsigara

Ερώτηση της Βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρης

Το ποσοστό του λαθρεμπορίου τσιγάρων τον φετινό Νοέμβριο ανήλθε στο ποσοστό του 20,8% έναντι του 19,5% τον αντίστοιχοι μήνα του 2013, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που παρουσιάζει η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η κ. Ξηροτύρη σημειώνει ότι η αύξηση αυτή είναι ενδεικτικό γεγονός του μεγάλου προβλήματος του λαθρεμπορίου στα καπνικά προϊόντα το οποίο εξακολουθεί να αυξάνεται επί 6 χρόνια, κυρίως λόγω των επτά συνεχών αυξήσεων της φορολογίας.

Η Βουλευτής επισημαίνει ότι το λαθρεμπόριο τσιγάρων έχει δραματικές επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα, όπως και στις 60.000 οικογένειες που ζουν από τον κλάδο αυτό ενώ, τονίζει, ότι η μακροχρόνια προσπάθεια του κλάδου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου θα πρέπει να υποστηριχθεί και από τις προσπάθειες της πολιτείας.

Τέλος. η Βουλευτής ερωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου των τσιγάρων και σε ποιους παράγοντες οφείλεται η αποτυχία προηγούμενων κρατικών ενεργειών, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

επιστροφή στην κορυφή