xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με μέτρα ασφαλείας οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων

genoktonia pontiwn poreia

Στις 24 Μαΐου

Εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η τέλεση των Δοξολογιών στις έδρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Ως εκ τούτου, κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:
α. Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.
β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης, σε ολόκληρη τη Διοικητική Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
γ. Ομιλίες σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων λόγων των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού.
2. Ειδικότερα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
- Ομιλίες στα σχολεία, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων λόγων των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σε ημέρα και ώρα που θα καθορισθούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 24 Μαΐου 2020
11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας.
Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
11.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού (πλατεία Αγίας Σοφίας) 

3. Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 και στις έδρες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα εκδοθεί με μέριμνα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τους οικείους Δήμους και θα περιλαμβάνει επίσημη επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία του οικείου Αντιπεριφερειάρχη που θα εκφωνηθεί μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, τα Ποντιακά Σωματεία και από όποιο Νομικό Πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα μνήμης, όπως ειδικότερα ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 99/1994 και στις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

επιστροφή στην κορυφή