ΡΟΗ 24/7:

Κρύβουν τον κορωνοϊό σε ομάδα της Λευκορωσίας, τα σερί των Μπάγερν και Ντόρτμουντ

Κρύβουν τον κορωνοϊό σε ομάδα της Λευκορωσίας τα σερί των Μπάγερν και Ντόρτμουντ

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Η Bundesliga επέστρεψε, δειλά δειλά και… φορτσάρει με αγωνιστική και το Σαββατοκύριακο, αλλά και εμβόλιμη όπου κυριαρχεί το «Klassiker» Ντόρτμουντ – Μπάγερν. Από σήμερα, δε, ανακάμπτουν Τσέχοι και Ούγγροι και προσεχώς κι άλλες χώρες. Σταδιακά επάνοδος στην κανονικότητα, έστω και σε άδεια γήπεδα και με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής.

Η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Ντόρτμουντ, στο 10-10-27 η συνολική τους παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Τελευταία επίσημη νίκη των «λύκων» το 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου το 2015 στο Βερολίνο: Ομπαμεγιάνγκ από τη μια, Γκουστάβο, Ντε Μπράινε και Ντοστ από την άλλη τα γκολ και τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Μπορούσια, βασικός για τη Βόλφσμπουργκ ο Αντρέ Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ, πάγκο είχε φάει ο Παπασταθόπουλος στην Ντόρτμουντ. Εκτοτε 8-1-0 η Μπορούσια.

Γκλάντμπαχ εναντίον Λέβερκουζεν, είναι αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό (για το οπαπ πάμε στοίχημα) ότι δεν έχουν ισοπαλία μεταξύ τους στα τελευταία δέκα (12 μαζί με το Κύπελλο), ανεξαρτήτως έδρας (7-0-3 η Μπορούσια), ήτοι από το 1-1 του Δεκεμβρίου ’14 στην «Μπάι Αρένα» με γκολ των Τσαλχάνογλου (18’) και Μπρούχερς (39’). Συνάμα η Μπορούσια μετρά τρεις σερί νίκες επί της Μπάγερ.

H Μπάγερν υποδέχεται την Αϊντραχτ στο Μόναχο και σε 107 αγώνες, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, προηγείται με 58-22-27 (είναι 53-22-22 στην Bundesliga). Επιμέρους στο Μόναχο, στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός είναι 40-6-4: συντριπτικός. Ως γηπεδούχος μάλιστα η Μπάγερν μετρά δέκα σερί νίκες επί της Αϊντραχτ (ενάντια σε καμία άλλη δεν έχει τόσο μεγάλο σερί) ενώ από τότε που μετακόμισε στην «Αλιάντς Αρένα» είναι συνολικά στο 13-1-0 με γκολ 40-6!

Δράση και στη Betri Deildin των Νήσων Φερόε, όπου η Φούγκλαφιορντουρ υποδέχεται την Κλάκσβικ. Στο 10-8-23 η συνολική τους παράδοση, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με οκτώ σερί νίκες για την Κλάκσβικ (και γκολ 25-5 στο εν λόγω διάστημα). Στο Φούγκλαφιορντουρ η ΚΙ μετρά επτά σερί νίκες, έσχατη ήττα της τον Απρίλη του ’15 με 3-1.

Στη, δε, Vysheyshaya Liga της Λευκορωσίας, αναμετρώνται η Ισλατς και η Ενερχέτικ. Η Ισλατς ηττήθηκε από την Ντινάμο στο τελευταίο αλλά εμφανίστηκε στο γήπεδο δίχως τέσσερις βασικούς και χωρίς πρότερη ενημέρωση: ακούστηκε ότι είχαν κορωνοϊό, μεσοβδόμαδα έγιναν τρεις φορές τεστ σε όλους και τα αποτελέσματα ήταν ποίκιλλα (τόσο αξιόπιστα…)

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

επιστροφή στην κορυφή