xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η Χαλκιδική τιμά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

12651295 158133191229043 5892682912559677504 n

Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο αύριο Κυριακή (24/5)

Τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκησαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς, τιμά η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση "λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων".

Ειδικότερα, αύριο, Κυριακή, 24 Μαΐου, στον Πολύγυρο, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, το πρόγραμμα των οποίων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Τέλεση δοξολογίας – επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Πλατεία Παραλή (συντριβάνι), ώρα 11.00.

2. Ομιλία για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Παναγιώτη Μιχαηλίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πολυγύρου στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

3. Κατάθεση στεφάνων από τους:

- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.

- Εκπρόσωπο της Βουλής

- Διοικητή Φρουραρχείου-Στρατηγό Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του

- Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής

- Δημάρχους Χαλκιδικής

- Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.

- Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.

- Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

- Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

- Εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων Χαλκιδικής και

- Εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων, Σωματείων, Συλλόγων.

4. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για τα δραματικά γεγονότα του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλα τα σχολεία του Νομού, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2