xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η Κορίνα Ζολλά συναντά… την Μαρία Λαθούρη-Πάργα

KOLAZ PPT KORINA PARGA b

Σε μία διαφορετική συζήτηση

Την Μαρία Λαθούρη-Πάργα τη γνώρισα πριν από πολλά χρόνια. Με εντυπωσίασαν όχι μόνο το πάθος της και η αγάπη της για τα κοινά και ιδιαίτερα για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και επειδή καταφέρνει περίφημα να συνδυάσει επιχειρηματικότητα και οικογένεια, αφού είναι σύζυγος, μητέρα και πρόσφατα έγινε και… γιαγιά.

COLLAGE JPG 2 KORINA PARGA

Απολαύστε τη συνάντησή μας…

 

Μαρία, τι περιλαμβάνει ένα 24ωρό σου;

Η καθημερινότητά μου είναι δύσκολη, αφού εκτός από τις υποχρεώσεις μου ως αυτοδιοικητική που απορροφά σχεδόν όλες τις ώρες μου πρέπει παράλληλα να φροντίσω την προσωπική μου επιχείρηση αλλά και την οικογένειά μου. Όπως γνωρίζετε είμαι μητέρα, σύζυγος και γιαγιά. Όσο σκληρή όμως και να είναι η καθημερινότητα μου όταν καταφέρνω να πετύχω καλά αποτελέσματα, ξεκουράζομαι.

Τι θα άλλαζες στον τόπο σου;

Στον τόσο όμορφο τόπο μου ως φυσικό τοπίο, δεν θα ήθελα να γίνει μια τσιμεντούπολη στο βωμό της ανάπτυξης. Ωστόσο, θα προτιμούσα μιας ήπιας μορφής ανάπτυξη που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας με οικονομικά οφέλη στους δημότες μας.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η απαξίωση που δέχεται από την Πολιτεία σε τομείς, όπως για παράδειγμα η υγεία αλλά και να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην παιδεία. Άλλωστε αυτή πλάθει χαρακτήρες, ανοίγει ορίζοντες για το αύριο τόσο των παιδιών μας αλλά και για τον τόπο.

98488545 2369911379968403 7921479905118781440 n

Τι σου έρχεται στο νου όταν ακούς τη φράση «Τουρισμός στη Σιθωνία»;

Γενικότερα ο τουρισμός για την χώρα είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια. Οι παραλίες του Δήμου μας απλώνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα, ενώ σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους, τον υπέροχο ορεινό όγκο τα προϊόντα που παράγει η Χαλκιδική, τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό, καθιστούν το νομό σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας.

Όμως, όπως ανέφερα και παραπάνω, η πολιτεία μαζί με την Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να ενεργοποιήσουν όλα αυτά τα εργαλεία, να τα αξιοποιήσει και εφόσον στελεχώσει τις δομές Υγείας και βελτιώσει το οδικό δίκτυο, να προβάλει τον Δήμο μας και γιατί όχι να προσελκύσει και άλλους επενδυτές.

Μέσα από την καινούργια μου θέση ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Υγείας, Πρόνοιας και Δημοσίων Σχέσεων, θα ήθελα να επισημάνω ότι γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, μία σοβαρή προσπάθεια με προσωπική φυσική παρουσία στα γραφεία των υπουργείων και όχι μόνο με επιστολές τώρα πια έτσι ώστε να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά μας αξίζει.

Έχω όραμα έβαλα στόχους και σιωπηλά θα κατακτήσουμε με δουλειά, στήριξη από τον Δήμαρχο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και συναδέλφων αυτοδιοικητικών αυτό που επιθυμούμε.

Τι πιστεύεις ότι αναγκάστηκες να θυσιάσεις για να ασχοληθείς με τα κοινά;

Αυτό που θυσίασα για να ασχοληθώ με τα κοινά είναι ο προσωπικός μου χρόνος, ο οποίος μοιράζεται σε υποχρεώσεις του Δήμου. Έχω μία οικογένεια που ευτυχώς στηρίζει την προσπάθεια μου. Μια προσπάθεια που όταν ξεκίνησε είχε ως στόχο να βάλω ένα λιθαράκι για να έχουν ένα καλύτερο αύριο τα παιδιά μου μέσα από διάφορους συλλόγους και κατέληξε να προσπαθώ για το σύνολο και να χάνουν τη μαμά τους. Αυτό είναι που με ζορίζει και περισσότερο.

Ο χρόνος που «κλέβω» από τις προσωπικές στιγμές μας και το δικαιολογώ στον εαυτό μου είναι ότι φροντίζω τουλάχιστον όσος χρόνος απομένει μαζί τους, να είναι ποιοτικός. Βέβαια, φυσικό επακόλουθο όταν εργάζεσαι τόσο πολύ, να απομακρύνεσαι και από τους φίλους σου. Ευτυχώς έχω ακόμη φίλους καρδιάς που αντέχουν τους ρυθμούς μου.

97831365 696775007824565 897020893480353792 n

«Επιχειρείν» ή Αυτοδιοίκηση; Σε ποιον από τους δύο τομείς αισθάνεσαι ότι αποδίδεις περισσότερο;

Νομίζω πως αποδίδω και στα δύο και όχι μόνο για τη δική μου επιχειρηματική δραστηριότητα, επειδή μέσα από το ρόλο μου στην Αυτοδιοίκηση και προσπαθώντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή, συμβάλλω στην ανάπτυξη όλων των επιχειρήσεων. Επίσης, οι γνώσεις που εκ των πραγμάτων αποκτά κανείς μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά τον κάνει καλύτερο και ευέλικτο και αν το χεις μέσα σου φροντίζεις καθημερινά και για την προσωπική σου ανέλιξη έτσι ώστε να γίνεσαι ακόμα πιο χρήσιμος.

Όπως έχω πληροφορηθεί είσαι και φοιτήτρια σε πανεπιστημιακή σχολή.

Ναι. Είμαι φοιτήτρια. Σπουδάζω πολιτικές επιστήμες. Είναι αυτό που είπα πριν. Πρέπει να γίνεσαι καλύτερος. Να μαθαίνεις ώστε να αποδίδεις.

Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τέχνες: Τι σε τραβά περισσότερο;

Θα έλεγα Τέχνες και Πολιτισμός επειδή μαθαίνεις και εκφράζεσαι. Φυσικά και ο αθλητισμός είναι εξάσκηση σώματος και πνεύματος, αλλά εγώ «δεν το ‘χω» (γέλια).
Είμαι περισσότερο καλλιτεχνική φύση. Στις προσωπικές μου σχέσεις, στην οικογένειά μου, σκέφτομαι περισσότερο με την καρδιά. Δεν θα μπορούσα να ισορροπήσω διαφορετικά. Η Αυτοδιοίκηση είναι σκληρή και θέλει άλλου είδους χειρισμούς. Φαντάσου μετά από τόσα χρόνια κι είναι φορές που μου βγαίνει το συναίσθημα και γίνονται ανατροπές... Και για να προλάβω την ερώτηση σου, ναι είναι δύσκολος και διαφορετικός ο τρόπος που θα πρέπει να κινηθεί μια γυναίκα μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο στίβο αν δε έχει και οικογένεια ακόμα πιο δύσκολο... Μεγάλη κουβέντα όμως, οπότε ας γυρίσουμε στις τέχνες και στον πολιτισμό... Λατρεύω τον χορό, τη μουσική, τα ταξίδια, το θέατρο και όταν βρίσκω χρόνο, τώρα πια θέλω να βρίσκομαι με λίγους και… εκλεκτούς, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται.

Έχεις κακές συνήθειες;

Φυσικά και έχω και… μου αρέσουν! Απλά δεν θα τις αναφέρω. Ωστόσο, δεν βλάπτουν κανένα, εκτός από εμένα ορισμένες φορές.

Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον των παιδιών σου;

Για τα παιδιά μου τα όνειρά μου είναι μικρά αλλά τόσο σπουδαία. Τόσο για εκείνα όσο και για εμάς τους γονείς. Θέλω να είναι γερά και ευτυχισμένα... Όλα τα άλλα έρχονται με το δικό μας παράδειγμα. Βλέποντας το βηματισμό το δικό μας, τα παιδιά μας βαδίζουν παράλληλα. Τα «θέλω μου» τα επιβάλλω σε μένα και αφήνω στα παιδιά μου να επιλέξουν τα δικά τους...

98193624 542552893123303 6334460528282304512 n

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 24 Μαϊος 2020 08:34
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2