ΡΟΗ 24/7:

Σταθερά στην... ουρά

mix blue flag beach kalyves

Μόνο δύο "Γαλάζιες Σημαίες" στο Δήμο Πολυγύρου

Αίσθηση αλλά και ταυτόχρονα προβληματισμό σε εμπλεκόμενους φορείς και κατοίκους προκαλεί το γεγονός ότι για μία ακόμη χρονιά ο Δήμος Πολυγύρου μετρά μόνο δύο "Γαλάζιες Σημαίες", όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που είναι ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης του σχετικού προγράμματος.

Πρόκειται για μία παγιωμένη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις, ενώ στον αντίποδα η Χαλκιδική κρατά σταθερά την πρωτιά σε βραβευμένες ακτές και μαρίνες με ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο προσθέτει αξία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στο παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο "Γαλάζιες Σημαίες" κυματίζουν σε ακτές, τις οποίες εκμεταλλεύονται ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Γερακινής και της Μεταμόρφωσης.

Ο Δήμος της πρωτεύουσας διαθέτει και άλλες ακτές, όπως σε Ψακούδια, Βατοπέδι κ.α., οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων λουόμενων κάθε καλοκαίρι και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα και την ασφάλεια των νερών κολύμβησης, όπως και τα διάφορα πλεονεκτήματά τους. Εξάλλου, η ίδια η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει σειρά παρεμβάσεων σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς, αναβαθμίζοντας την αισθητική αυτών των περιοχών και κυρίως την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός γιατί οι αρμόδιοι δεν προχώρησαν στην υποβολή σχετικού φακέλου στο πρόγραμμα, ώστε να αξιολογηθούν και οι υπόλοιπες παραλίες του κεντρικού Δήμου και να λάβουν την ειδική πιστοποίηση. Σίγουρα η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας συνεπάγεται δαπάνες -σε μία περίοδο οικονομικής δυσχέρειας και για τους ΟΤΑ- ωστόσο και το τουριστικό προϊόν πρέπει να στηριχθεί, να αναδειχθεί και να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 26 Μαϊος 2020 21:20
επιστροφή στην κορυφή