ΡΟΗ 24/7:

Η Χαλκιδική στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα (ΦΩΤΟ)

200526 Prothipourgos11

Πλούσια η "ατζέντα" της συζήτησης για όλη την Κ. Μακεδονία

Η ανάγκη για έναν νέο οδικό άξονα που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τη χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, καθώς και τα έργα αποκατάστασης στο Άγιον Όρος, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο νέο κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Περιφερειάρχης ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στους χώρους του κτιρίου και ακολούθως στη συνάντησή τους στο γραφείο του συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να δείξει στον κ. Μητσοτάκη από την ταράτσα του κτιρίου το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης και να τον ενημερώσει για την πορεία του μεγάλου σχεδίου για την ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Αγγελοχώρι ως το Καλοχώρι, για την πρόοδο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στο δυτικό παράκτιο μέτωπο και συνολικά στη δυτική Θεσσαλονίκη και για το σημαντικό έργο της οδικής σύνδεσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης με τον άξονα ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης δώρισε στον Πρωθυπουργό δυο λευκώματα της Περιφέρειας. Έναν οδηγό με τους τουριστικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και ένα για τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Στη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας συζήτησαν μια ευρεία ατζέντα θεμάτων, που περιλάμβανε επίσης το μετρό Θεσσαλονίκης, τις αστικές συγκοινωνίες και το θέμα του ΟΑΣΘ, την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, το fly over της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, τη σύνδεση αστικών κέντρων της Κεντρικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου, το έργο ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας μέσω ΣΔΙΤ, την κατασκευή επίσης μέσω ΣΔΙΤ 35 νέων σχολείων, τα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κ.ά.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Επίσης, εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη τη στήριξή του στο νομοσχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και υπογράμμισε την εξαιρετική συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο Εσωτερικών. Εξέφρασε την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών για το νέο ΕΣΠΑ, που πρέπει να αρχίσει με την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου, αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το οποίο ζήτησε να αυξηθεί άμεσα η κατανομή του στις Περιφέρειες.

200526 Prothipourgos4

επιστροφή στην κορυφή