Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδικτυακή εκδήλωση για το Περιβάλλον από το ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

perivallon prasino

- Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διαδικτυακή εκδήλωση για το περιβάλλον και την προστασία του, διοργανώνει το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8.00 μ.μ., με εισηγητή τον πρώην Αναπληρωτή ΥΠ.ΕΝ, Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλο.

Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν:
- ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου
- η Περιβαλλοντική ΜΚΟ "Καλλιστώ".

Την εκδήλωση θα χαιρετήσoυν: η Κυριακή Μάλαμα, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και ο Στέλιος Παπαματθαίου, Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.
Συντονίστρια της συζήτησης: Κατερίνα Ιγγλέζη, πρώην Πρόεδρος της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δασολόγος.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από: την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής στο Facebook (Fb/ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής) - avgi.gr - Left.gr - stokokkino.gr

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο μεταξύ σε μήνυμά του το Τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, αναφέρει: "Παγκόσμια μέρα του Περιβάλλοντος σήμερα και η ελληνική κυβέρνηση, σε αντίθεση με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα που διαπιστώνει ότι ο πλανήτης απειλείται από την κλιματική κρίση και την απώλεια της βιοποικιλότητας, ψηφίζει νόμους που λεηλατούν την ελληνική φύση στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και με τη βουλή να υπολειτουργεί. Τόσο ο νόμος για το Περιβάλλον (4685/2020) όσο και ο νόμος για τον Τουρισμό (4688/2020) θυσιάζουν το φυσικό περιβάλλον στον βωμό ιδιωτικών συμφερόντων. Και οι δύο έχουν άμεσες και καταστροφικές επιπτώσεις στο φυσικό πλούτο της Χαλκιδικής εξυπηρετώντας την λεηλασία του από τις μεταλλευτικές εταιρείες (Eldorado Gold) και από τους μεγαλοξενοδόχους".
"Ενάντια σε ένα μέλλον που φαντάζει δυστοπικό, ενώνουμε τις φωνές μας με το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των χιλιάδων ενεργών πολιτών που διαδηλώνουν σήμερα κατά της υποβάθμισης της ζωής και της βιωσιμότητας των επόμενων γενεών. Η πρόσφατη πανδημία κατέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι ο πλανήτης μας νοσεί και η περιβαλλοντική καταστροφή του από τον άνθρωπο δείχνει και τα όριά του. Και δυστυχώς, σήμερα περισσότερο από ποτέ, το σύνθημα "there is no planet B..." γίνεται ακόμη πιο έντονο και επίκαιρο", προσθέτει.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020