xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πότε θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

ANTIPLHMMYRIKA MOYDANIA 01 206

Ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή Ν. Προποντίδας

Με μία εκτενή ανακοίνωση ο Δήμος Νέας Προποντίδας περιγράφει αναλυτικά την πορεία των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης των Νέων Μουδανιών "με αφορμή τις διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και την αγωνία τους για τη συσσώρευση υδάτων σε δύο συγκεκριμένες περιοχές των Μουδανιών, την οδό Θεσσαλονίκης και Αλμύρα".

Συγκεκριμένα:

1. Περιοχή Αλμύρα: Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» το έργο: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών», συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ.

Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου. Προβλέπεται να κατασκευαστεί ένας κεντρικός οχετός, στον οποίο θα συμβάλλουν όλοι οι αγωγοί του νέου δικτύου και θα καταλήγει σε υπόγεια δεξαμενή, όπου με τη βοήθεια αντλιοστασίου θα διοχετεύονται τελικά τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα. Ακόμη, θα κατασκευαστεί επιπλέον αγωγός μεγάλης διατομής που θα ξεκινάει από την οδό Μακεδονίας, στο ύψος του 2ου Νηπιαγωγείου, για την βέλτιστη συλλογή των ομβρίων υδάτων και αυτής της περιοχής.
Το έργο δημοπρατήθηκε, αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος και αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

2. Οδός Θεσσαλονίκης: Πρόσφατα παραλήφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η μελέτη ανακατασκευής της οδού Παναγίας Κορυφινής (περίπου 570m) με αφετηρία την ανατολική είσοδο του οικισμού και πέρας την οδό Θεσσαλονίκης και η οδός Θεσσαλονίκης (730μ.) με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Θεσσαλονίκης και Παναγίας Κορυφινής και πέρας τη διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με την Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών - Ν. Τρίγλιας. Το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί άμεσα.

Πέρα του έργου της ανάπλασης η μελέτη περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν:

• εγκάρσια σχάρα στη συμβολή των οδών Παναγίας Κορυφινής - Θεσσαλονίκης,

• αγωγός ομβρίων κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης και την κατάληξη αυτού σε υφιστάμενο πλακοσκεπή οχετό επί της οδού Σιγής,

• φρεάτια (τύπου Φ1Ν) κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης καθώς και στις συμβολές αυτής με τις παρακείμενες κάθετες οδούς.

3. Επίσης σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του έργου “Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών”. Πρόκειται ουσιαστικά για μια δεξαμενή ανάσχεσης πλημμύρας (με επιφάνεια στέψης περίπου 73.000μ² και ωφέλιμο όγκο 230.700μ³) μετά των συνοδών έργων αυτής. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ANTIPLHMMYRIKA MOYDANIA 02 206

"Για την αντιπλημμυρική προστασία των Ν. Μουδανιών υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και έργα που είναι ενταγμένα σε ευρωπαϊκά προγράμματα. Το έργο της Αλμύρας θα ξεκινήσει άμεσα, γιατί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Επιπλέον, στο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, κατασκευάζονται αγωγοί ομβρίων υδάτων στις πλημμυρικά ευπαθείς περιοχές (Οδός Ζαφειρίου, Βαζματζίδη κ.α.), για την αντιπλημμυρική τους προστασία. Το ίδιο θα γίνει, με βάση τη μελέτη και στις οδούς Θεσσαλονίκης και Κορυφινής.

Με την ολοκλήρωσή των έργων οι πληγείσες περιοχές θα πάψουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Κατανοούμε την ανησυχία των κατοίκων αλλά πρόκειται για έργα που δεν έγιναν ποτέ στα Ν. Μουδανιά και εμείς ως Δημοτική αρχή, όχι μόνο τα υποσχεθήκαμε αλλά και τα υλοποιούμε" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2