xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Να διαφυλάξουμε τη Σιθωνία ως κόρη οφθαλμού"

mxNTEMPLAS ENVIROMENT620

Το μήνυμα του Δημάρχου Κ. Ντέμπλα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προστασία του Περιβάλλοντος αναφέρεται στο μήνυμά του για την 5η Ιουνίου, ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

"Η 5η Ιουνίου κάθε έτους και αποτελεί πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα προκειμένου να υπάρξει συντονισμός κινήσεων και λήψη ουσιαστικών αποφάσεων για την προστασία του. Οι Παγκόσμιες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και ο ΟΗΕ που καθιέρωσε τον εορτασμό της ημέρας από το 1972 χτυπούν "καμπανάκια" κινδύνου για τον πλανήτη, που έχει φτάσει όχι απλώς στο κόκκινο, αλλά απαιτεί από τον άνθρωπο να ανατρέψει σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές που έχει προκαλέσει", σημειώνει.

"Ο ανθρωπογενής παράγοντας με τις επιζήμιες παρεμβάσεις του πλήττει το περιβάλλον σε τέτοιο βαθμό που φτάσαμε σε σημείο να έχουμε στην Ελλάδα ετησίως 8.500 θανάτους από ατμοσφαιρική ρύπανση. Οφείλουμε όλοι μαζί, και ο καθένας ξεχωριστά να αφήσουμε ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και ειδικά στη Σιθωνία μας, που απλόχερα μας προσφέρεται ένα μοναδικό περιβάλλον σε θάλασσα και ξηρά που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού", τονίζει ο κ. Ντεμπλας.

"Για τους Δήμους, προτεραιότητα είναι η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, οι πρακτικές προστασίας της χλωρίδας και πανίδας, η προστασία των υδάτινων πόρων. «Η Ώρα για τη Φύση» είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Ας φροντίσουμε λοιπόν κι εμείς τη φύση, για να μας ευνοεί με τη σειρά της στο σύντομο πέρασμά μας από τον πλανήτη γη", καταλήγει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σιθωνίας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2