ΡΟΗ 24/7:

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα

perifereia kthrio

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Αρχικά θα συζητηθούν οι ανακοινώσεις και οι επερωτήσεις και στη συνέχεια τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Εισηγητής: Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α)

Θέμα 2ο: 14η τροποποίηση προϋπολογισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οικονομικού έτους 2014.

Εισηγήτρια: Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, Αντιπεριφερειάρχης, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Π.Κ.Μ.

Θέμα 3ο: Χαρακτηρισμός παρακαμπτήριας οδού Ν. Κεραμιδίου του Δήμου Κατερίνης ως πρωτεύουσα επαρχιακή οδό.

Εισηγήτρια: Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας.

Θέμα 4ο: Βεβαίωση αυτοδίκαιας επελθούσης άρσης απαλλοτρίωσης που κηρύχθηκε με την υπ. αρ. Τ.Υ. 5486/3-12-1985 (ΦΕΚ 824/Δ/85) απόφαση Νομάρχη Πιερίας για τη δημιουργία χερσαίας ζώνης λιμανιού Κίτρους Πιερίας.

Εισηγήτρια: Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας

Θέμα 5ο: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών & λοιπών εσόδων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (σχετ. αριθμ. πρωτ. 483767(5311)/02-12-2014 έγγραφο).

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Καλαιτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας

Θέμα 6ο: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Δήμου Πέλλας και Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας για την εκτέλεση από την Π.Ε. Πέλλας του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών», προϋπολογισμού 30.000,00€ και ορισμός τρίτου μέλους κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Εισηγητής: Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

Θέμα 7ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της λειτουργίας του υφιστάμενου Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας ΜΕΛΙΣΣΙΑ/Χ της εταιρείας COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ Α.Ε. με κωδική ονομασία θέσης 1403758 στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, Π.Ε. Πιερίας, Π.Κ.Μ.

Εισηγήτρια: Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας

Θέμα 8ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Λειτουργία έντεκα υφιστάμενων δημοτικών υδρευτικών δικτύων (υδρομαστεύσεις φυσικών πηγών, γεωτρήσεις, αγωγοί μεταφοράς νερού, αντλιοστάσια και υδατοδεξαμενές) που υδροδοτούν τα Τ.Δ. Άνω Καμήλας, Αγίας Ελένης, Αδελφικού, Κουμαριάς, Κουβουκλίων, Αναγέννησης, Ελαιώνα, Κάτω Καμήλας, Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Λευκώνα, Προβατά και Ορεινής καθώς και τους οικισμούς Κάτω Μετοχίου και Χρυσοπηγής καθώς και κατασκευή νέων αντλιοστασίων, δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στα δίκτυα ύδρευσης των Τ.Δ. Ελαιώνα και Λευκώνα του Δήμου Σερρών της Π.Ε. Σερρών.

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 9ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Τροποποίηση της Υ.Α. αριθ. πρωτ. οικ. 169277/8.7.2013 (ΑΔΑ: ΒΛ4Η0-ΨΣΗ) με θέμα «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: ΄΄Υφιστάμενες Υδρευτικές Γεωτρήσεις και Κατασκευή Νέων Δεξαμενών και Αγωγών Μεταφοράς Νερού στο Δήμο Σερρών΄΄, Π.Ε. Σερρών/Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» για την κατασκευή νέων και την λειτουργία υφιστάμενων δημοτικών υδρευτικών έργων (πηγές, υδρομάστευση πηγής, έργο υδροληψίας – αντλιοστάσιο, εγκατάσταση εφεδρικού ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους, αγωγοί, φρεάτια, ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, εγκατάσταση επεξεργασίας νερού και γεωτρήσεις) για την υδροδότηση των Τ.Δ. Σερρών, Επταμύλων και Οινούσσας του Δήμου Σερρών της Π.Ε. Σερρών».

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών.

Θέμα 10ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της δραστηριότητας «Λειτουργία εικοσι δύο υφιστάμενων δημοτικών υδρευτικών δικτύων (γεωτρήσεις, αγωγοί και δίκτυα αγωγών μεταφοράς νερού, αντλιοστάσια και υδατοδεξαμενές) που υδροδοτούν τα Τοπικά Διαμερίσματα των Δ.Ε. Ηράκλειας, Στρυμονικού και Σκοτούσσας του Δήμου Ηράκλειας της Π.Ε. Σερρών».

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών.

Θέμα 11ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες (αιολικό πάρκο) ισχύος 11.5 ΜW, της εταιρείας με την επωνυμία «QUEST ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΧΟΡΤΕΡΟ Ε.Π.Ε.» στη θέση «Χαμηλό-Λιμνούλες» του Δήμου Ηράκλειας Π.Ε. Σερρών Π.Κ.Μ.

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 12ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες (αιολικό πάρκο) ισχύος 23 ΜW, της εταιρείας με την επωνυμία «QUEST ΑΙΟΛΙΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΧΟΡΤΕΡΟ Ε.Π.Ε.» στη θέση «Γεφυρούδι» των Δήμων Ηράκλειας και Σιντικής Π.Ε. Σερρών Π.Κ.Μ.

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 13ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της λειτουργίας σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T.» με την κωδική ονομασία «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και κωδικό αριθμό «1000187» που είναι κατασκευασμένος στη θέση «Καγιά» του Δήμου Σερρών του Νομού Σερρών (Γεωγραφικές συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87: Χ=465154,93, Υ=4550380,81).

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 14ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της λειτουργίας σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T.» με την κωδική ονομασία «ΑΓΚΙΣΤΡΟ» και κωδικό αριθμό «1000189» που είναι κατασκευασμένος στη θέση «Μεγάλη Τούμπα» στην Τ.Κ. Χαρωπού του Δήμου Σιντικής της Π.Ε Σερρών (Γεωγραφικές συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87: Χ=446706,70, Υ=4572773,20) και σε υψόμετρο 652,50m

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 15ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της λειτουργίας σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ A.E.E.T.» με την κωδική ονομασία «ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΣΕΡΡΩΝ» και κωδικό αριθμό «1101468» που είναι κατασκευασμένος στη θέση «Καπνοχώραφα» του Δήμου Σιντικής της Π.Ε Σερρών» (Γεωγραφικές συντεταγμένες ΕΓΣΑ 87: Χ=435662,06, Υ=4568902,08).

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

Θέμα 16ο: Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του έργου: «Μελέτη Ε.Ο. Σερρών – Δράμας, Τμήμα Λευκοθέα – Αλιστράτη – Όρια Νομού Δράμας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Π.Κ.Μ».

Εισηγητής: Ιωάννης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών

επιστροφή στην κορυφή