ΡΟΗ 24/7:

Στ. Πέτσας: Υπάρχει σχέδιο για ενδεχόμενο τοπικό lockdown

petsas

Τι είπε για το λουκέτο σε beach bar της Μυκόνου

Το ενδεχόμενο τοπικού lockdown αν σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Υπάρχει σχέδιο για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε κάποια δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, ο στόχος είναι μόλις εντοπίζεται μία εστία να απομονώνεται ώστε ο ιός να μην διαδοθεί στην κοινότητα, επισημαίνοντας ότι με αυτό το σκεπτικό σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα. «Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», υπογράμμισε.
Σχετικά με τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο, όπου έγινε πάρτι χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον, εδώ είμαστε να το δούμε», σημειώνοντας ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

επιστροφή στην κορυφή