xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Η Κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά τον κόσμο της εργασίας»

104141557 3094398920609972 1402275087040624483 o

"Θολό" το τοποίο στον ξενοδοχειακό κλάδο

Τα εργασιακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής, Απόστολου Πάνα, με τη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής. Στη συνάντηση ήταν παρόντες εκπρόσωποι των εργαζομένων των ξενοδοχείων, καθώς και των Σωματείων των Μεταλλείων Χαλκιδικής.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Χρήστος Εφραιμίδης, ανέλυσε διεξοδικά στον κ. Πάνα τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο του Νομού, αναδεικνύοντας αναγκαία την ουσιαστική ενίσχυσή τους, που δεν μπορεί να καλυφθεί με το ποσό των 534 ευρώ που έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση εξαιτίας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.
Επιπρόσθετα τονίστηκε, πως παρά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την έναρξη της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα των ξενοδοχείων για την 1η Ιουλίου, η κατάσταση παραμένει θολή κι έτσι οι εργαζόμενοι των τουριστικών επιχειρήσεων είναι μετέωροι.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στο κλείσιμο του ξενοδοχείου “Porto Carras” για δύο χρόνια, προκειμένου να ανακαινιστεί από τον καινούριο ιδιοκτήτη αλλά και η υποχρέωση για αίτηση οικειοθελούς αποχώρησης που έκανε μέρος των εργαζομένων. Για το ζήτημα αυτό μάλιστα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.
Έγινε παράλληλα ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα Μεταλλεία Χαλκιδικής και τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει η Εταιρεία για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επίσης οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την εξέλιξη του νέου επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλλε η Εταιρεία στο Υπ. Περιβάλλοντος.
Ο κ. Πάνας ανέφερε: «Είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι μάλιστα στον Τουρισμό είναι οι μεγάλοι χαμένοι της πανδημίας. Η Χαλκιδική στηρίζεται σε αυτούς και δυστυχώς βρίσκονται μπροστά σε οικονομικό αδιέξοδο. Δε χρειάζονται ημίμετρα αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την Κυβέρνηση για την ενίσχυσή τους. Παράλληλα είναι προϋπόθεση να ξεκαθαριστεί το τοπίο στη Βόρεια Χαλκιδική για την πορεία της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Από την πλευρά μου θα σταθώ αρωγός στα θέματα των εργαζομένων και θα συνεργαστώ σε κάθε επίπεδο με το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής, προκειμένου να αναδείξω στο ακέραιο τα προβλήματά τους».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2