xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στο ΕΣΠΑ η αναπαλαίωση του Ιερού Προσκυνήματος της Μ. Παναγίας

MEGALH PANAGIA PROSKYNHMA LOGO1

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Την ένταξη για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ του έργου της αναπαλαίωσης-αναστήλωσης του Ιερού Προσκυνήματος της Μεγάλης Παναγίας, στη Χαλκιδική, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια η Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου εκπόνησε μελέτη, την οποία υπέβαλε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και στη συνέχεια υποβλήθηκε προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από όπου και έλαβε την τελική έγκριση για την οριστικοποίηση και ωρίμανση του έργου.

MEGALH PANAGIA PROSKYNHMA LOGO3

"Εὐχαριστίες καί εὐγνωμοσύνη ὀφείλει ἡ Ἱερά μας Μητρόπολις στήν τέως Γενική Γραμματέα τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ κα ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ, ὡς καί στήν ἐρίτιμο – λίαν δέ προσφιλῆ στόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας – Ἐξοχωτάτη Ὑπουργό Πολιτισμοῦ κα ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, διότι ἄκουσαν τή φωνή – παράκληση τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας καί ἐγκολπώθηκαν τό ἔργο αὐτό. Ἐπίσης βαθύτατη εὐγνωμοσύνη ὀφείλει ἡ Ἱερά μας Μητρόπολις στόν Ἐντιμότατο τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.κ. ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ, στόν φίλο καί συντοπίτη Προϊστάμενο τῆς Διευθύνσεως Ἀναστηλώσεως Ἀρχαιοτήτων τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ κ.κ. ΘΕΜΗ ΒΛΑΧΟΥΛΗ, ὡς καί στήν ἐκπονήσασα τή μελέτη Ἀναπαλαιώσεως τοῦ ἔργου Ἀρχιτέκτονα κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ καί τόν ἀείμνηστο κοιμηθέντα σύζυγό της ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, Καθηγητή Πανεπιστημίου", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης.

"Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Χαλκιδικής, το Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας, χαίρει σήμερα την προστασία και μέριμνα του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος υπέγραψε την ένταξη του έργου αναστηλώσεως του στο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ.

Θέλω προσωπικά να τον ευχαριστήσω, διότι από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αυτής, στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περισσή φροντίδα προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ο δρόμος ήταν δύσκολος, αλλά η επιμονή, η πίστη και η προσπάθεια που κατέβαλλε με αγάπη ιδιαίτερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος, ξεπέρασε την οποιαδήποτε δυσχέρεια.

Του υποβάλλω σεμνά τα σέβη μου!", δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Κατερίνα Ζωγράφου.

MEGALH PANAGIA PROSKYNHMA LOGO2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2