Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη παρέμβαση στη Βουλή από τον Απ. Πάνα για το ΚΥ Καλλικράτειας

105865821 3117814631601734 7392942689799960177 n

«Όχι άλλες καθυστερήσεις για τη στελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του»

Για δεύτερη φορά ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απ. Πάνας παρεμβαίνει κοινοβουλευτικά για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Κ.Υ. Ν. Καλλικράτειας, καταθέτοντας Ερώτηση προς το Υπ. Υγείας, Β. Κικίλια. Αυτή τη φορά με την παρέμβασή του επισημαίνει εκτός από την ανάγκη για στελέχωση με ιατρικό προσωπικό και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πρόσληψη προσωπικού για το Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της Μονάδας.
Όπως τονίζει στην ερώτηση, το Κ.Υ. Ν. Καλλικράτειας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής αλλά και πληθώρα επισκεπτών, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Επομένως είναι απαραίτητη η επάνδρωσή του με επιπλέον ιατρικό προσωπικό αλλά και η στελέχωση του Μικροβιολογικού του Εργαστηρίου.
Αυτό άλλωστε έχει τονιστεί και από τη Διοίκηση του Κ.Υ. με επανειλημμένη αλληλογραφία προς τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, καθώς επίκειται η συνταξιοδότηση των δύο μοναδικών παρασκευαστριών μέσα στο καλοκαίρι του 2020.
Ο κ. Πάνας σημειώνει: «Είναι επιτακτικό να προσφέρονται από την Πολιτεία ουσιαστικές παροχές στον τομέα της υγείας, όπως είναι η κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και μάλιστα σε άκρως τουριστικές περιοχές, όπως Ν. Καλλικράτεια που διαθέτει και πολλούς ιδιοκτήτες β’ κατοικίας. Γι’ αυτό παρεμβαίνω κοινοβουλευτικά για δεύτερη φορά, ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση του Κ.Υ. της και να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στις ελλείψεις του Μικροβιολογικού του Εργαστηρίου, που κινδυνεύει να κλείσει».

Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ έχει ως εξής:

«Το Κ.Υ. Ν.Καλλικράτειας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής αλλά και πληθώρα επισκεπτών, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ήδη από το Νοέμβρη του 2019 η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, επεσήμανε την αναγκαιότητα για πρόσληψης προσωπικού για τη στελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας της Ν. Καλλικράτειας. Μάλιστα τονίστηκε το πρόβλημα και με επανειλημμένη αλληλογραφία προς τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, ότι είναι αναγκαία η άμεση η στελέχωσή του, καθώς επίκειται η συνταξιοδότηση των δύο μοναδικών παρασκευαστριών μέσα στο καλοκαίρι του 2020.
Στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ. Ν. Καλλικράτειας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του BIOFORMS που έχει στο αρχείο του το εν λόγω εργαστήριο, διενεργήθηκαν για το έτος 2019, 42.945 κι για το έτος 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2020 7.540 εξετάσεις.
Παράλληλα το Κ.Υ. είναι υποστελεχωμένο σε ιατρικό προσωπικό και είναι απαραίτητη η προκήρυξη οργανικής θέσης ιατρικού προσωπικού αλλά και θέση επικουρικού ιατρικού προσωπικού.
Επειδή ο αριθμός των πολιτών, που εξυπηρετούνται στο συγκεκριμένο Κ.Υ., είναι μεγάλος και οι ανάγκες σε στελέχωση ιατρικού προσωπικού άμεσες σε μια άκρως τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή,
Επειδή αν δεν αντικατασταθεί άμεσα το προσωπικό που συνταξιοδοτείται το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κ.Υ.Καλλικράτειας κινδυνεύει με κλείσιμο.

Ερωτάσθε κ.Υπουργέ,
-Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για τη στελέχωση του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας της Ν. Καλλικράτειας;
-Προτίθεστε να ενισχύσετε τη συγκεκριμένη Μονάδα Υγείας με επιπλέον ιατρικό προσωπικό;».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020