sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Προς αξιοποίηση το σπίτι του "καζαντζακικού" ήρωα Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής (ΗΧΗΤΙΚΟ)

104872812 3013382052081398 4813491730836392346 n

Σε νέα βάση το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη

Τη δημιουργία ενός σημείου μνήμης, του σπιτιού του Αλέξη Ζορμπά που έζησε 22 χρόνια στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, εργάστηκε ως μεταλλωρύχος και έκανε 12 παιδιά προαναγγέλλει μέσω του Radio North 98 Fm ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος. Όπως είπε πρόθεση της διοίκησης είναι να αναδείξει το σπίτι του καζαντζακικού ήρωα και να το συνδυάσει με δυο περιπατητικές διαδρομές στην περιοχή καλώντας μικρούς και μεγάλους να το επισκεφτούν.

«Είναι ένα μοναδικό ιστορικό σημείο που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της περιοχής. Ο Αλέξης Ζορμπάς έχει αντιστοιχηθεί παγκοσμίως με τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα του Έλληνα. Άρα μόνο και μόνο αυτό αποτελεί ένα παγκόσμιο brand για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποια άλλη περιοχή στην Ελλάδα που να σηματοδοτεί τελικά τον Αλέξη Ζορμπά μιας και ο ίδιος από ότι φαίνεται είναι θαμμένος στα σημερινά Σκόπια. Ζούσε στην περιοχή μας, αποφάσισε να πάει στο Άγιο Όρος να γίνει μοναχός, εκεί γνώρισε τον Καζαντζάκη και έφυγαν μαζί για το μεγάλο τους ταξίδι. 22 χρόνια στο Παλαιοχώρι με μνήμες, κάτι που αποτελεί παρακαταθήκη για εμάς» τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, συνέχισε αναφερόμενος στις ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό πως: «Ο Δήμος Αριστοτέλη, έχει εκπονήσει και εκπονεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης». «Έχουμε κάνει δεκαοκτώ διαφορετικές προτάσεις» σχολίασε και συμπλήρωσε πως η περιοχή συνδυάζει βουνό και θάλασσα». Μεταξύ αυτών των προτάσεων, περιλαμβάνεται η εκπόνηση 16 περιπατητικών διαδρομών συνολικού μήκους 130 χιλιομέτρων. «Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν και ποδηλατικές διαδρομές σε έναν δήμο που πρώτος έχει πιστοποιηθεί ως bike friendly προορισμός με αντίστοιχη πιστοποίηση από τους αρμόδιους φορείς» είπε ο κ. Βαλιάνος.

Αναφορικά με τις κρατήσεις σημείωσε: «Υπάρχουν κρατήσεις αλλά βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο. Κάποια στιγμή θα έρθουν οι τουρίστες και θα καλυφθεί το κενό». Όπως είπε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, όλες οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή της Ουρανούπολης θα ανοίξουν. «Υπάρχουν όμως και τα μικρά καταλύματα που είναι η ραχοκοκαλιά της περιοχής μας» σχολίασε ο κ. Βαλιάνος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr