Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καράογλου: Σε περιβαλλοντικό πάρκο μετατρέπεται ο πρώτος βιολογικός Θεσσαλονίκης

karaoglou oikopedo foinikas 2 500x333

Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο

Προσηλωμένος στη δέσμευσή του ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει πιο “πράσινη” πόλη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ Παγίων, προχωρά στην αξιοποίηση του οικοπέδου των 11 στρεμμάτων όπου έως το 1995-1996 λειτουργούσε ο πρώτος βιολογικός καθαρισμός Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μετατραπεί σε σύγχρονο περιβαλλοντικό πάρκο.

Ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα της Καλαμαριάς και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες καθαρισμού, ενώ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, Αθανάσιο Τζακόπουλο, για τα βήματα που γίνονται ώστε ο χώρος να πάψει να έχει την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει επί 25 χρόνια.

Σε δήλωσή του στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι “η ΕΥΑΘ Παγίων, πέραν από τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που υλοποιεί μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα, αξιοποιεί και τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κυριότητά της από το Ν. 2937/2001, πολλά εκ των οποίων είναι εγκαταλελειμμένα. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε μια προσπάθεια καθαρισμού και ανάδειξής τους. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα βοηθήσει τη σκέψη της διοίκησης της ΕΥΑΘ Παγίων να αξιοποιηθεί ο χώρος στο Φοίνικα της Καλαμαριάς και να δημιουργηθεί πάρκο περιβάλλοντος, εντός του οποίου θα αναδεικνύεται η ιστορία του αποχετευτικού δικτύου της πόλης. Δεδομένου ότι πλησίον του οικοπέδου θα λειτουργήσει ο τερματικός σταθμός του Μετρό, η αξιοποίηση του θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής”.

Ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, κ. Τζακόπουλος, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει για το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε: “Δυστυχώς, από το 1995-1996 όταν σταμάτησε η λειτουργία του πρώτου βιολογικού καθαρισμού της Θεσσαλονίκης, το οικόπεδο στον Φοίνικα έχει εγκαταλειφτεί. Ελπίζουμε σε έναν χρόνο από σήμερα να γίνουν όλα όσα σχεδιάζουμε και να ευπρεπιστεί ο χώρος”.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020