ΡΟΗ 24/7:

Δίπλα στους αθλητές της ΙΑ' Μαθητιάδας ο Γ. Ιωαννίδης

mathitiada

Την περιοχή των Σερρών επισκέφθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης

 

«Είναι σημαντικό για τα παιδιά να βρίσκονται από νωρίς κοντά στον αθλητισμό, που είναι το μεγαλύτερο σχολείο. Χαίρομαι ειλικρινά όταν βλέπω τους νέους να αθλούνται. Δεν έχει σημασία να κάνουν πρωταθλητισμό, αυτό που μετράει είναι ότι γυμνάζονται. Γιατί ο αθλητισμός, πάνω από όλα, είναι υγεία, επιδρά ευεργετικά στον χαρακτήρα του παιδιού, που μαθαίνει να λειτουργεί σε ένα σύνολο, του δίνει εφόδια για τη ζωή του, και το κρατάει μακριά από άσχημες επιρροές». Αυτά επισήμανε την Κυριακή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης από την Πρώτη Σερρών, την οποία επισκέφτηκε στο πλαίσιο της ΙΑ’ Μαθητιάδας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σερρών Αθανάσιο Μπαζδάνη.

Η Μαθητιάδα, που διεξάγεται φέτος από τις 2 – 6 Μάιου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποτελεί στην ουσία προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων, με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, καθώς και από σχολεία της ομογένειας. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις αθλητικές δραστηριότητες της Μαθητιάδας και κλήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή να απονέμει τα μετάλλια στους νικητές της ορεινής ποδηλασίας κοριτσιών και αγοριών. Από την πλευρά του, ο κ. Μπαζδάνης κλήθηκε να απονέμει τα μετάλλια στους νικητές του βάδην αγοριών.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, επισκέφτηκε – εκτός από την Πρώτη – την Παλαιοκώμη, το Ροδολίβος και τη Μπάφρα, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επί τάπητος τέθηκαν κυρίως θέματα που σχετίζονται με τις δυσκολίες στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. «Για να ορθοποδήσει η χώρα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. Αν ο πρωτογενής τομέας είναι αυτάρκης, η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης, που υπογράμμισε ακόμα ότι ως Περιφερειάρχης θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Στην περιοδεία του συνόδευσαν τον κ. Ιωαννίδη οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σερρών: Σωτήριος Αβράμης, Δημήτριος Δελβεδέρης, Παύλος Καλαϊτζίδης, Χρυσάνθη – Άννα Κονταλέκα, Χρήστος Λαγούδας, Δημήτριος Μπαλαξής, Ιωάννης Μπάρμπας, Κωνσταντίνος Μπούρμπας, Μαρία Σαμαρά, Ανέστης – Βασίλειος Τσιρώνας και Γεώργιος Τσιώλης.

επιστροφή στην κορυφή