xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πολύγυρος: Αντιδράσεις για τις "δια αλληλογραφίας" συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

23555276 1941414199218289 729142777 o

Ανοιχτή επιστολή και αποχή από την αντιπολίτευση

Την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου εκφράζουν οι τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας, "Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο", "Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου" και "Λαϊκή Συσπείρωση". Οι κατ' επανάληψη "δια περιφοράς" συνεδριάσεις βρήκαν αντίθετους του Δημοτικούς Συμβούλους των συγκεκριμένων συνδυασμών, οι οποίοι αποφάσισαν να απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση. Την απόφασή τους γνωστοποίησαν μέσω ανοιχτής επιστολής προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Πολυγύρου, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ και τα ΜΜΕ.

Η επιστολή

Κυρία Πρόεδρε,

Είναι πλέον σαφές και όχι μόνο μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης, ότι η Δημοτική Αρχή Πολυγύρου, σκοπίμως επιμένει στις συνεδριάσεις «δια περιφοράς».

Το γεγονός ότι δύναται κατά το δοκούν να καλεί τους Δημοτικους Συμβούλους να αποφασίσουν "δια αλληλογραφίας" και όχι "δια ζώσης" στα Δημοτικά Συμβούλια, όπως πολλοί Δήμοι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ξεκίνησαν και κάνουν μετά την 31η Μαΐου, δεν την απαλλάσσει των τεράστιων ευθυνών της.

Με συνεδριάσεις "δια περιφοράς" κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει την δυνατότητα να κάνει διάλογο, προκειμένου δια της συγκλίσεως των απόψεων να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο Πολυγύρου.

Αν δεν πραγματοποιηθεί κανονικό Δημοτικό Συμβούλιο, έστω κεκλεισμένων των θυρών, με τον τρόπο που ο νόμος επιτρέπει, δεν μπορούμε να θέσουμε κανένα θέμα για την περιοχή μας. Μπορεί μια τέτοια διαδικασία Δημοτικής Συνεδρίασης, να βολεύει εσάς ως Πρόεδρο, τους διοικούντες, η έλλειψη όμως διαλόγου και σύγκλισης απόψεων, βλάπτει σοβαρά το Δήμο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, σας δηλώνουμε ότι απέχουμε συνειδητά από την δια περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό προσκλησης: 10, την Δευτέρα 27 Ιουλίου και ζητούμε τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου "δια ζώσης", την ερχόμενη εβδομάδα με την διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα συζήτησης και επίλυσης των προβλημάτων του Δήμου μας.

Αν πραγματικά είστε υπέρμαχη της δημοκρατίας και της διαφάνειας έχετε χρέος να καλέσετε το Δημοτικό Συμβούλιο δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών και φυσικά με ζωντανή ραδιοφωνικη μετάδοση από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου προς ενημέρωση των δημοτών.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αβέρης Αθανάσιος

Κυργιαφίνης Δημήτριος

Χριστιανού Αγγελική

Γκλάβας Γεώργιος

Λαφαζάνης Βασίλειος

Τσινάς Αργύριος

Καλλιμάνης Γεώργιος

Σφυρής Ιωάννης

Γιάννος Αναστάσιος

Γιαλιάς Νικόλαος

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2