xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανήλικου

63xronos dikastiria intime

Εύσημα από τον Κ. Ζέρβα στους δημοτικούς αστυνομικούς που συνέβαλαν στην αποτροπή της αρπαγής της 10χρονης από τη Βουλγαρία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 63χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει ένα 10χρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που πουλούσε χαρτομάντιλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό της περιοχής όπου διαμένει.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, εμμένοντας στην προανακριτική του θέση ότι δεν έκανε καμία κίνηση να πάρει μαζί του την ανήλικη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε πως γνώριζε τόσο τη 10χρονη όσο και την μητέρα της και για «λόγους φιλανθρωπίας» -όπως ισχυρίστηκε- τους είχε κάνει πρόσφατα διάφορα δώρα, μεταξύ αυτών κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ενώ καθόταν σε καφέ της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, τον πλησίασε η ανήλικη, ζητώντας να της αγοράσει μία ακόμη συσκευή κινητού τηλεφώνου. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ανέλαβε -σύμφωνα με όσα είπε- να τη συνοδεύσει και να την οδηγήσει στην μητέρα της, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Αρνήθηκε, δε, όσα κατήγγειλε η ανήλικη στους αστυνομικούς -και περιλαμβάνονται στη δικογραφία- ότι επιχείρησε να την επιβιβάσει, παρά τη θέλησή της, σε διερχόμενο ταξί στην οδό Τσιμισκή. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η εκδοχή του ταξί δεν επιβεβαιώνεται από κανένα στοιχείο της προανακριτικής έρευνας, καθώς -όπως ανέφερε- ούτε από κάμερες ασφαλείας προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε υπάρχει μαρτυρία οδηγού ταξί που να βεβαιώνει την καταγγελία της 10χρονης.

Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Κ. Ζέρβας: "Να αποδοθεί εύφημος μνεία στους δημοτικούς αστυνομικούς"

Τα εύσημα στους δημοτικούς αστυνομικούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην αποτροπή αρπαγής της 10χρονης, απέδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξήρε το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεχάρη προσωπικά την Ευαγγελία Στράτη και τον Πορφύρη Ευσταθιάδη, τα δύο στελέχη του οργάνου που χειρίστηκαν το περιστατικό.

«Πρόκειται για δύο από τους 83 όλους κι όλους εξαιρετικούς υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας όσο όμως και στο κοινωνικό της πρόσωπο.

«Ίσως οι περισσότεροι να γνωρίζουμε τη Δημοτική Αστυνομία από πιο δυσάρεστα πράγματα, όπως οι κλήσεις, τα πρόστιμα ή οι παραινέσεις. Όλοι, όμως, πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που επιτελεί, η οποία μάλιστα αναπτύσσεται σε πάρα πολλά επίπεδα κάθε μέρα», σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θυμίζοντας ότι και στο παρελθόν η Δημοτική Αστυνομία είχε συμβάλει αποφασιστικά στον εντοπισμό ενός ανήλικου παιδιού, έπειτα από συναγερμό που είχε σημάνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί να αποδοθεί εύφημος μνεία στους δημοτικούς αστυνομικούς, στους οποίους και προσέφερε από ένα μπουκάλι «Γοργόνα», το κρασί που παράγεται από τον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ZERBAS DHM ASTYNOMIKOI ANHLIKH20

αρχική φωτογραφία: INTIME

επιστροφή στην κορυφή