xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διακανονισμό των οφειλών αποφάσισε το ΔΣ του Επιμελητηρίου

epim sunedriasi1

- Δεν θα υπάρχει συνδρομή από το 2015


Διακανονισμό για τις αποπληρωμές των επιχειρήσεων που οφείλουν τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του που πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας. Το παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Γκιλής, μιλώντας στο halkidikifocus.
Όπως επεσήμανε ο κ. Γκιλής το 75% με 80% των μελών του Επιμελητηρίου είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του, ωστόσο υπάρχει ένα ποσοστό που δεν πληρώνει, κάποιοι λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και κάποιοι που δεν ήταν συνεπείς από πριν. Παράλληλα ο κ. Γκιλής σημείωσε ότι από το 2015, αλλάζει το πλαίσιο και δεν πληρώνουν συνδρομή τα μέλη (θα υπάρχει όμως ανταποδοτικότητα, δηλαδή για κάθε πράξη η επιχείρηση - μέλος θα επιβαρύνεται με κόστος) αλλά και το γεγονός ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός όταν ορισμένοι επιχειρηματίες καταβάλλουν τις οφειλές τους, ενώ άλλοι όχι, καθώς και ότι το Επιμελητήριο ως ΝΠΔΔ λογοδοτεί για τις πράξεις του, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση να αποσταλούν επιστολές στους οφειλέτες – επιχειρηματίες,καλώντας τους να προσέλθουν στο Επιμελητήριο για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις.
Η παραπάνω απόφαση ισχύει για τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται, ενώ για όσες έχουν παύσει τη λειτουργία τους υπάρχει η σκέψη να μεταφερθούν οι οφειλές στις αρμόδιες ΔΟΥ, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

epim sunedriasi2

 

Ρεπορτάζ Κική Δημαρόγλου

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2