xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΠΝΟΗ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα για την προστασία του παιδιού στην Αρναία

pnoh

Θα συνεχίσουν εποπτικές συναντήσεις

 

Ολοκλήρωσε σήμερα 16 Δεκεμβρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων με θέμα: «Προαγωγή της προστασίας του παιδιού», το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ» σε συνεργασία, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χαλκιδικής, το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και το Σχολικό Σύμβουλο 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής, που υλοποιήθηκε στο χώρο του Κ.Π.Ε Αρναίας.

Το σεμινάριο είχε διάρκεια έξι δίωρες συναντήσεις, και στόχος του ήταν να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους δασκάλους σε θέματα που προάγουν την προστασία και την ψυχική υγεία του παιδιού γενικότερα, καθώς και την ενίσχυση του ρόλου τους ως ενήλικες υποστηρικτές. Δηλαδή πώς μέσα από το ρόλο τους μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας του μαθητή, καλλιεργώντας και ενισχύοντας τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, οι οποίες θα «θωρακίσουν» το παιδί, έτσι ώστε να μην «υιοθετήσει» οποιαδήποτε εξαρτητική συμπεριφορά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φαινόμενο του σχολικού(bullying)και ηλεκτρονικού εκφοβισμού(cyber bullying ), τα οποία παρουσιάζουν αυξητική τάση. Βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου αυτού αποτελεί η εφαρμογή μέσα στην τάξη, του υλικού «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού».

Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται με την πραγματοποίηση εποπτειών (τακτές συναντήσεις) κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2