xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ομόφωνο "ΟΧΙ" του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλη σε ενδεχόμενο "λουκέτο" του ΕΛΤΑ Αρναίας

ELTA Arnaias

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα

Την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομείου της Αρναίας, τη μη μετατροπή του σε πρακτορείο και τη πλήρη στελέχωση του (τουλάχιστον με τρεις υπαλλήλους) ώστε να παρέχονται ολοκληρωμένες ταχυδρομικές υπηρεσίες στην περιοχή, ζητά ο Δήμος Αριστοτέλη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η απόφαση ελήφθη σε ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη με αφορμή την ανησυχία που έχουν προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή οι πληροφορίες για υποβάθμιση ή ακόμα και ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομείου Αρναίας λόγω μη ανταπόκρισης ενδιαφερομένων σε προκήρυξη των ΕΛΤΑ για αντικατάσταση υπαλλήλου που αποχώρησε.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, τα προβλήματα για το ταχυδρομείο της Αρναίας ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου 2020 με τη μείωση του προσωπικού κατά ένα άτομο. Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στο κατάστημα ΕΛΤΑ της Αρναίας εργάζονταν, όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα, 3 άτομα. Η προϊσταμένη (υπάλληλος ΕΛΤΑ), ένα υπάλληλος εσωτερικής εκμετάλλευσης (με σύμβαση ορισμένου χρόνου ) και ο διανομέας (με σύμβαση ορισμένου χρόνου). Με τη λήξη της σύμβασης του υπαλλήλου εσωτερικής εκμετάλλευσης, το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού μειώθηκε από τις 7 ώρες και 15 λεπτά στις 3.5 ώρες, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, με τη δραματική αύξηση του χρόνου αναμονής, την δημιουργία εντάσεων και την μη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, λόγω συρρίκνωσης του ωραρίου.
Μετά την άγονη προκήρυξη της κενής θέσης της προϊσταμένης που αποχώρησε και την άρνηση της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Λειτουργιών των ΕΛΤΑ να αποδεχτεί οποιαδήποτε από τις προτάσεις που κατέθεσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταχυδρομείου, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την έναρξη λειτουργίας περιφερειακού ταχυδρομικού πρακτορείου στην Αρναία. Μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουλίου, δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος ανάδοχος για το ταχυδρομικό πρακτορείο της Αρναίας. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος, είναι πολύ πιθανό να προταθεί σε ένα από τα υφιστάμενα πρακτορεία της περιοχής να προσθέσουν στην περιοχή κάλυψής τους και την Αρναία. Με άλλα λόγια, η Αρναία θα μείνει χωρίς ταχυδρομείο, χωρίς πρακτορείο και οι κάτοικοί της θα εξυπηρετούνται συγκεκριμένες ώρες και μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν διέκοψε τη λειτουργία της η τράπεζα Eurobank στο Παλαιοχώρι οι επικεφαλής της Τράπεζας διαβεβαίωναν ότι σημαντικές τραπεζικές εργασίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται από τα ΕΛΤΑ Αρναίας, κάτι που πλέον δεν θα ισχύει. Επιπλέον στα γεωγραφικά όρια της Αρναίας δραστηριοποιούνται σημαντικές και σύγχρονες βιομηχανίες και επιχειρήσεις, υπάρχουν σχολεία όλων των βαθμίδων στα οποία φοιτούν μαθητές από τους Δήμους Αριστοτέλη και Πολυγύρου, εδρεύουν δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, Ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του ταχυδρομείου στην Αρναία θα έχει ως αποτέλεσμα:
- Την μετάβαση των ήδη ταλαιπωρημένων κατοίκων της περιοχής στον Πολύγυρο ή στην Ιερισσό για οποιαδήποτε συναλλαγή της Eurobank (κατάθεση, ανάληψη, πληρωμή δανείων κτλ.)
- Την διανομή της αλληλογραφίας στην Αρναία πιθανόν λιγότερες ημέρες από τις 5 ανά εβδομάδα, όπως ισχύει μέχρι και σήμερα
- Την υποχρέωση μετάβασης των 3 υφιστάμενων πρακτορείων καθώς και του νέου στον Πολύγυρο για την παραλαβή - παράδοση δεμάτων και αλληλογραφίας.
- Την απώλεια 2 θέσεων εργασίας
- Την περαιτέρω απαξίωση της βόρειας Χαλκιδικής
Το ταχυδρομείο της Αρναίας είναι κομβικό και εξυπηρετεί εκτός από τους κατοίκους της Αρναίας και της γύρω περιοχής, άλλα τρία ταχυδρομικά πρακτορεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο όγκος εργασιών παραμένει σταθερός. Κατά την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού λόγω της πρωτοφανούς πανδημίας του κορωνοϊού υπερδιπλασιάστηκε και συνεχίζει εξαιρετικά αυξημένος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να περισώσουν την επιχειρηματικότητα που πλήττεται σε διάφορους κλάδους, ή συζητούν για μελλοντική ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συχνά έχουν αυξημένες ανάγκες αλληλογραφίας, είναι αδιανόητο μια άγονη προκήρυξη για την αντικατάσταση ενός υπαλλήλου να οδηγεί στην παύση της λειτουργίας του ταχυδρομείου. Με την ομόφωνη απόφαση που λάβαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο, στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση σαφές μήνυμα, ότι δεν θα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα και σιωπηλά μια τέτοια εξέλιξη».

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2