xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ατύχημα κατά τον απόπλου του φέρι μποτ από την Ουρανούπολη

ouranoupoli limani

- Ακυβέρνητο ταχύπλοο στην Ποτίδαια

Τμήμα καδένας της αριστερής άγκυρας μπλέχτηκε στην προπέλα της αριστερής κύριας μηχανής του φέρι μποτ "Αγία Άννα" την ώρα που απέπλεε από το λιμάνι της Ουρανούπολης, Χαλκιδικης, με 16 επιβάτες και 2 οχήματα.
Σύμφωνα με τις Λιμενικές Αρχές, μετά την απεμπλοκή του τμήματος της καδένας από την προπέλα, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, το "Αγία Άννα" κατέπλευσε στο λιμένα Ουρανούπολης, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω φέρι μποτ, μέχρι τη διαπίστωση – αποκατάσταση ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ακυβέρνητο ταχύπλοο στην Ποτίδαια

Χθες το βράδυ έμεινε ακυβέρνητο το ταχύπλοο σκάφος "Αίολος" με 8 επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάνης και Ποτίδαιας Χαλκιδικής, το οποίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή “Κόκκινα Βράχια” Ποτίδαιας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, όπου, κατά δήλωση του κυβερνήτη του ταχύπλοου, κόπηκε η καδένα του σκάφους και λόγω καιρού παρασύρθηκε στην ακτή, όπου και προσάραξε, ενώ οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2