ΡΟΗ 24/7:

Κ. Ιγγλέζη: «Νέο ξεπούλημα “φιλέτου” στη Χαλκιδική από το ΤΑΙΠΕΔ»

kalandra

- Με αφορμή την πώληση 300 στρεμμάτων στην Κασσάνδρα


Για ξεπούλημα της εθνικής κληρονομιάς σε ιδιώτες κατηγορεί την κυβέρνηση η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, με αφορμή την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ 300 στρεμμάτων στην Κασσάνδρα. Παράλληλα η κ. Ιγγλέζη στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε όλα τα τμήματα γης της Χαλκιδικής που έχει πουλήσει ή έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για πώληση.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:
«Σε αγώνα δρόμου για το ξεπούλημα της Χαλκιδικής επιδίδεται το ΤΑΙΠΕΔ τον τελευταίο χρόνο.
Περιοχές φιλέτα, ακτές, δάση και αρχαιολογικοί χώροι πωλούνται όσο όσο, θυσία στο βωμό των θυμάτων της κρίσης των μνημονίων.
Ο λόγος αυτή τη φορά για το ακίνητο με την ονομασία “Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας”, τριακοσίων περίπου στρεμμάτων, στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ διαλαλεί την “πραμάτεια του”στον διεθνή τύπο, δίνοντας τη δυνατότητα ηλεκτρονικής επισκεψιμότητας και με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφοράς την 20η Μαρτίου 2015.
Συνοπτικά οι υφιστάμενες δεσμεύσεις εντός του ακινήτου αφορούν α) τη ζώνη αιγιαλού και παραλίας (ΦΕΚ269/5/1987) β) τις αρχαιολογικές ζώνες Α και Β (ΦΕΚ 1080/Β/1997,ΦΕΚ 443/Β/1999) γ) δασικές εκτάσεις και δ) την παραχωρημένη έκταση στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Η ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος του ξεπουλήματος της Χαλκιδικής από το ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής:
• Τον Σεπτέμβριο του 2013 πωλείται σε ηλεκτρονική δημοπρασία, η παραλία «Σαχάρα» στη νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Το τίμημα είναι 2 εκατομμύρια ευρώ .
• Την άνοιξη του 2014 μεταβιβάζεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ στο Παλιούρι Χαλκιδικής για το αντίτιμο των 14 εκατομμυρίων ευρώ.
• Σε διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ υποβάλλεται μια μόνο προσφορά και έτσι εκποιείται το ακίνητο στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής. Η τιμή είναι 9,6 εκατομμύρια ευρώ.
• Σε διαγωνισμό για τη παραχώρηση 915 στρεμμάτων για χρήση γηπέδου Γκολφ, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ το Νοέμβριο του 2014 με καταληκτική ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου του 2015. Μοναδικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προσφορών στον διαγωνισμό θα είναι το ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος.
Η προθέσεις της κυβέρνησης είναι πλέον ξεκάθαρες. Ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς σε ιδιώτες. Επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων, παραλίες που θα γεμίσουν με τουριστικά χωριά και εξοχικές κατοικίες πάνω στο κύμα, δάση από ομπρέλες και ξαπλώστρες και καταπατημένους αρχαιολογικούς χώρους και δασικές εκτάσεις.
Το κύμα αντιδράσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση, πολίτες και οικολογικές οργανώσεις διογκώνεται.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται σε μια και μόνο φράση “Δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε!” και αυτό αποτελεί και τη δέσμευση μας!».

επιστροφή στην κορυφή