xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Δεν φτάνει μόνο να χτυπάμε με συμπάθεια στην πλάτη τον εργαζόμενο και τον ελεύθερο επαγγελματία" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

109556281 1190389954668944 5013790824113286510 o

Προτάσεις της Κ. Μάλαμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στη Χαλκιδική

Στα ζητήματα που απασχολούν τη Χαλκιδική αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, σε συνέντευξή της στο Ράδιο Star 95.5 και την Κορίνα Ζολλά.

"Η Χαλκιδική, εδώ και μία εβδομάδα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου. Την ίδια εβδομάδα, για την Χαλκιδική, ο ΕΟΔΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει ανακοινώσει από 0 έως 5 κρούσματα ημερησίως σε ένα Νομό 100.000 κατοίκων, 5 δήμων, 88 δημοτικών ενοτήτων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νομός Χαλκιδικής είναι ο μόνος Νομός στον οποίο έχουν εφαρμοστεί οριζόντια περιοριστικά μέτρα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις μέτρα λαμβάνονται σε επίπεδο κοινότητας, ή σε επίπεδο Δήμου, ποτέ όμως σε επίπεδο Νομού, ιδιαίτερα ενός Νομού με μεγάλες διαφοροποιήσεις και σε επίπεδο τουριστικής οικονομίας και σε επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητα", επανέλαβε η κ. Μάλαμα.

"Εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα θωράκισης της δημόσιας υγείας πρέπει να στηρίζονται σε εισηγήσεις ειδικών και σε επιστημονικά δεδομένα προσβάσιμα σε όλους ζητήσαμε συγκεκριμένα:

Να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα επιστημονικά στοιχεία που οδήγησαν στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Να δημοσιοποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα που επιτάσσει την λήψη μέτρων στο Νομό Χαλκιδικής, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες κι οι επισκέπτες όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Εγκαλέσαμε, ήδη από την Παρασκευή, το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με το γεγονός ότι ο μοριακός αναλυτής που δωρήθηκε πρόσφατα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής παραμένει στις κούτες και στις αποθήκες", υπενθύμισε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενη στις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων κατά της πανδημίας, η κ. Μάλαμα σημείωσε με νόημα: "Δεν φτάνει μόνο να χτυπάμε με συμπάθεια στην πλάτη τον εργαζόμενο και τον ελεύθερο επαγγελματία, αλλά πρέπει το ίδιο το Κράτος να μεριμνά για το αύριο της ζωής χιλιάδων ανθρώπων".

Ειδικότερα, πρότεινε:

Να δωθεί άμεσα παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για το σύνολο των επιχειρήσεων του Νομού.

Να δωθεί άμεσα παράταση σε όλους τους εργαζόμενους, στο δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας και να διευρυνθεί, για όσο διαρκεί η κρίση επίδομα ανεργίας και σε όσους δεν δούλεψαν φέτος ή δούλεψαν ελάχιστα.

Να υπάρξει μορατόριουμ πληρωμών σε επιταγές σε όλη την περιοχή, με ταυτόχρονη εξασφάλισης της ρευστότητας των επιχειρήσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν το 2021.

Να στηριχτούν οι αγρότες που δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να μαζέψουν φέτος την ελιά κι οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών που καταστρέφονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Να δωθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους Δήμους του Νομού Χαλκιδικής για την στήριξη του ασφαλούς ανοίγματος των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της υγείας στους τομείς αρμοδιότητας τους.

Για το άνοιγμα των σχολείων η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά:

Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την διδασκαλία σε μικρότερα τμήματα. Η Χαλκιδική ιδιαίτερα πάσχει από εκπαιδευτικά κενά. Θα πρέπει άμεσα να καλυφθούν αυτά τα κενά και να μην ξαναζήσουμε τις περσινές εικόνες της απουσίας εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες μέχρι την άνοιξη.

"Σε σχέση με τα μέτρα προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του μαθήματος λέμε ότι πρέπει οι μάσκες και τα αντισηπτικά να διατίθεται δωρεάν, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μελετήσουμε και τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το θέμα της χρήσης μάσκας, για το οποίο έχει γίνει πολύ συζήτηση, έχει ενδιαφέρον το γερμανικό μοντέλο, όπου η χρήση της είναι υποχρεωτική στο διάλειμμα, αλλά όχι στο μάθημα. Να το συζητήσουμε.

Σε σχέση με τα σχολικά κυλικεία, λέμε ότι πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία τους. Υπάρχουν επεξεργασμένα υγειονομικά πρωτόκολλα από τους επαγγελματίες του χώρου και θα πρέπει να στηρίξουμε με πράξεις ένα κλάδο που έκλεισε στην αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα δεν ξαναλειτούργησε ούτε για μία ημέρα", κατέληξε η κ. Μάλαμα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

https://soundcloud.com/kiriaki-malama/star-955?fbclid=IwAR3-7vJke8NQXMjw619ZspVcoDdY8ZPy5qDfHyTpRCm8j1UPF8RuyN-bppo

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2