ΡΟΗ 24/7:

Πώς ο Χάτζι έφτασε κάποτε μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό

Πως ο Χατζι εφτασε καποτε μια ανασα απο τον Παναθηναικο

H πρώτη μεγάλη κόντρα Βαρδινογιάννη και Κοσκωτά

Βραδιά play offs για την πρόκριση στο Euro 2021 απόψε. Με το νέο σύστημα διεξαγωγής και ελέω της κατάστασης, διεξάγονται μίνι Final 4 αλλά όχι σε μια χώρα: ημιτελικά και μετά τελικός, με τις έδρες να βγαίνουν κατόπιν κληρώσεως. Όλα νοκ άουτ! Ισλανδία και Ρουμανία αναμετρώνται απόψε στο Ρέικιαβικ, αντάμωσαν πάλι… τον προηγούμενο αιώνα, τότε που η Ισλανδία ήταν ακόμη αδύναμη ποδοσφαιρικά στα προγνωστικά στοιχήματος οπαπ και οι Καρπάθιοι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998, τους νίκησαν… μέσα έξω με 4-0 και παίζοντας με αρκετούς γνωστούς μας: εκλέκτορας ήταν ο Ανχελ Ιορντανέσκου, ομοσπονδιακός και της Εθνικής το 1999 και διεθνείς αρκετοί μετέπειτα γνώριμοί μας: Στελέα (Ακράτητος), Προυνέα (Ξάνθη), Ντόμπος (ΑΕΚ, Εθνικός), Σέρμπαν (Λάρισα) και με σταρ της εποχής τότε, βέβαια, τον Γκεόργκε Χάτζι. Οικεία πρόσωπα είχαν τότε και οι Ισλανδοί: τον «καρχαρία» Σίγκουρντσον (Παναθηναϊκός), τον Γκρέταρσον (ΑΕΚ 0) και τον Ντάνιελσον (ΟΦΗ).

Οσο για τον «Μαραντόνα των Καρπαθίων»; Το όνομά του Χάτζι απασχόλησε τον Ιούνιο του 1986 τον Παναθηναϊκό, απίθανο στις… προβλέψεις στοίχημα. Κι όμωςς, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του ανερχόμενου Ρουμάνου άσου καιείχε καταφέρει να «μπλοκάρει» τη μετακίνησή του στη Φιορεντίνα ενώ την υπόθεση… πολεμούσε η εφημερίδα «24 ώρες» του Γιώργου Κοσκωτά, που είχε ήδη αγοράσει τον Ολυμπιακό.

Ο «καπετάνιος» ήταν στο γήπεδο στους ημιτελικούς της Στεάουα με την Άντερλεχτ το ‘86 και μπήκε, μετά τη λήξη, στο γήπεδο πανηγυρίζοντας μαζί με τους Ρουμάνους φίλους του! Αργότερα εθεάθη σε δείπνο με τον Ντίνο Τσαουσέσκου, γιο του Νικολάε στο Μετς. Μιας και η μητέρα του είχε γεννηθεί στη Μεσολακκιά Αμφίπολης Σερρών, του έβγαλε ήδη ελληνική ταυτότητα με το όνομα… Γιώργος Χατζής ενώ το δελτίο του παίκτη στην ΕΠΟ ήταν έτοιμο! Ωστόσο οι Ρουμάνοι της Στεάουα προσκόμισαν έγγραφα, μέσω των οποίων αποδεικνυόταν ότι η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Κοστάντσα.

Ο ΠΑΟ κατέθεσε το δελτίο του Χάτζι στις 15 Ιουλίου 1988, θα ήταν δύο χρόνια ερασιτέχνης και πέντε επαγγελματίας. Ωστόσο, ελλείψει στοιχείων για την ελληνοποίηση, η περίφημη μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η ευκαιρία, για τον Παναθηναϊκό, χάθηκε άδοξα και το 1990 πήγε το 1990 στη Ρεάλ.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

επιστροφή στην κορυφή