ΡΟΗ 24/7:

Φρικασέ με μοσχαράκι

frikase1
Ένα τόσο κλασικό και παραδοσιακό φαγητό! Μυστικά για τέλειο αβγολέμονο!


Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σπάλα
1 ½ κιλό μαρούλι
1 ματσάκι φρ. κρεμμύδι
1 κρεμμύδι ξερό
άνιθο
δυόσμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

για το αβγολέμονο...
1 κ. σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
2 αβγά

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και μόλις αρχίσει να ξανθαίνει προσθέτουμε το κρέας μας με σκοπό να το θωρακίσουμε . Έπειτα, προσθέτουμε νερό για να βράσει. Παράλληλα, σε μια δεύτερη κατσαρόλα, βράζουμε νερό και περνάμε τα φύλλα μαρουλιού, ίσα για να μαραθούν (μπλανσάρισμα). Αφού το κρέας μας βράσει καλά, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μέσα στο ζωμό που έχει δημιουργηθεί, προσθέτουμε το μαρούλι. Σειρά έχει το φρέσκο κρεμμυδάκι, ο άνιθος, ο δυόσμος και το αλατοπίπερο. Στην «πράσινη» επιφάνεια των λαχανικών, επανατοποθετούμε το κρέας μας και το σκεπάζουμε. Χρειάζεται περίπου 40 λεπτά βρασμού. Αφού μαγειρευτεί το φαγητό μας ξεκινάμε το αβγολέμονο. Χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και προσθέτουμε έπειτα τους κρόκους. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και σιγά σιγά ρίχνουμε και το λεμόνι. Σε ένα μπολ, παίρουμε μια κουτάλα από το ζουμί του φαγητού και διαλύουμε το αλεύρι.Μέσα στο μπολ, προσθέτουμε το αβγολέμονο σταδιακά και τέλος περιχύνουμε το φαγητό μας, κουνώντας την κατσαρόλα μέχρι να πάει η σάλτσα αβγολέμονου παντού.

επιστροφή στην κορυφή