Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

aim dsnoem

Μόνο με ραντεβού, από το Σάββατο 7 έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους» και μόνο με ραντεβού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη τρίτη ετήσια τακτική Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών.

Από το Σάββατο 7 έως και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 οι εθελοντές αιμοδότες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύ λίγες σταγόνες από το αίμα τους αλλά πολύ πολύτιμες για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα ή αιμοπετάλια. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές θα ενημερώνονται από ειδικά στελέχη για την προσφορά μυελού των οστών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων

Η μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών στην έκτακτη αιμοδοσία του Αυγούστου, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, αποτέλεσε μια μεγάλη ανάσα βοήθειας και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη είναι πολύ ανεπτυγμένα στοιχεία ανθρωπιάς στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, που δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται, σε περιόδους κρίσεων. Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έως και σήμερα πραγματοποιήθηκαν δυο τακτικές και δυο έκτακτες αιμοδοσίες με τις μονάδες αίματος να ξεπερνούν τις 1.360 και τους νέους αιμοδότες να ξεπερνούν τους 250.

«Με τα αποθέματα να είναι λιγοστά έως σχεδόν ανύπαρκτα και τους γιατρούς να επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές. Ειδικά στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε, τα αποθέματα δυστυχώς περιορίστηκαν, και η ανάγκη για αίμα αυξήθηκε ακόμα περισσότερο», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο μήνυμά τους ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη, καλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

& Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020