xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Προς "λουκέτο" το εργοστάσιο της Pitsos στην Ελλάδα

pitsos

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Λουκέτο στο εργοστάσιο της Pitsos στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη φαίνεται πως αποφάσισε να βάλει διοίκηση του ομίλου Bosch, μεταφέροντας την παραγωγή στην Τουρκία, όπου ο όμιλος απασχολεί περίπου 5.000 άτομα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr υπήρξε ήδη κυβερνητική βολιδοσκόπηση της διοίκησης της εταιρείας. Ωστόσο, όπως εξηγούσαν κυβερνητικοί κύκλοι, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταπειστεί ο γερμανικός όμιλος ή έστω να δώσει μία ακόμα παράταση στη λειτουργία της μονάδας που σήμερα απασχολεί 250 άτομα.

Το κλείσιμο της μονάδας της Pitsos στην Ελλάδα είχε δρομολογηθεί από το 2017 με χρονοδιάγραμμα για το οριστικό λουκέτο του εργοστασίου μέχρι 2018. Ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις που υπήρξαν με την τότε ελληνική κυβέρνηση και την - χωρίς να επιβεβαιωθεί ποτέ επισήμως- παρέμβαση της Καγκελαρίας είχε αποφασιστεί να δοθεί διετής παράταση.

Όπως δημοσίευσε το protothema.gr, με την παρέλευση της διετίας, η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την πρόθεση της να προχωρήσει κανονικά με το σχεδιασμό της και ως εκ τούτου ως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου κατά βάση παράγονται οι εστίες φούρνων της BSH για τη διεθνή αγορά.

επιστροφή στην κορυφή