xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μαγιορκίνης: Ταχύτερη η αποτελεσματικότητα των μέτρων σε μικρούς πληθυσμούς

xard magior 1310

Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει λόγος νέων μέτρων όταν τηρούνται αυτά που ισχύουν

Στους μικρούς πληθυσμούς (μικρές πόλεις και χωριά) ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτερα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ωστόσο ελέγχεται γρηγορότερα. Το παραπάνω τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης της πορείας της πανδημίας στη χώρα. «Βλέπουμε πιο γρήγορα αποτελεσματικότητα των μέτρων σε μικρές πόλεις και χωριά από ότι σε μεγάλες», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι από την άλλη, όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός, τόσο πιο αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων.
Παράλληλα ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι η θετικότητα στην Ελλάδα όσον αφορά τον κορωνοϊό, κυμαίνεται στο 3%. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στην Αττική παραμένει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ τόνισε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες φαίνονται τάσεις σταθεροποίησης, προσθέτοντας πάντως ότι είναι νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Έκκληση Χαρδαλιά για τήρηση των μέτρων

Τα μέτρα που ισχύουν, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη επανέλαβε εν συντομία ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο απόλυτος στόχος, από την αρχή της πανδημίας, ενώ έκανε έκκληση για την τήρηση των μέτρων. «Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δεν βοηθά το στόχο μας. Δεν χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν», ανέφερε.
Επίσης τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την Ελλάδα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
Ο κ. Χαραδλιάς τόνισε πως τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 5.472 και είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό όσοι διαγνώστηκαν θετικοί και οι επαφές τους.
Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας από την 1η Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 638.879 στοχευμένοι έλεγχοι, ενώ τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου ανέρχονται σε 1.738. Το ίδιο διάστημα έχουν διενεργηθεί 421.006 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων εντοπίστηκαν 14.597 παραβάσεις και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 6.982.930 ευρώ καθώς και διοικητικές κυρώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 19:00
επιστροφή στην κορυφή