xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαρδαλιάς: Στο "κόκκινο" Ιωάννινα και Σέρρες - Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη

xard tsiod 2710

Επιστροφή τους Σ. Τσιόδρα στην ενημέρωση

Την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, υπογράμμισαν καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, που επέστρεψε στην ενημέρωση για την πορεία της νόσου.

Μαγιορκίνης: Επιθετική αύξηση της πανδημίας προ των πυλών

Την εκτίναξη των κρουσμάτων από 300 - 400 την προηγούμενη εβδομάδα, σε περισσότερα από 700, τόνισε ο καθηγητής Μαγιορκίνης, υπογραμμίζοντας ότι «οι ενδείξεις μιλούν καθαρά για επιθετική αύξηση προ των πυλών». Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, το δεύτερο κύμα διατηρεί την ένταση του σε υψηλή δυναμική ενώ στην Ευρώπη η επιδημία ενισχύεται δυναμικά.

Δραματική έκκληση Τσιόδρα

«Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας , ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα και λέμε πού θα φτάσει όλο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις», είπε ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να ελεγχθεί η πανδημία, με βάση τα δεδομένα από όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατά την επέλαση του δεύτερου κύματος του ιού.
Παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη απ' ότι την άνοιξη, τόνισε ότι υπάρχει ελπίδα: «Θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες» υπογράμμισε, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για τα εμβόλια της Οξφόρδης, των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Παράλληλα, επανέλαβε τη σύσταση για αποφυγή χρήσης των Mέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στηλίτευσε τις συναθροίσεις και τις εικόνες από κέντρα διασκέδασης τα οποία είναι γεμάτα κόσμο, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας. «Πρέπει να περιορίσουμε τις συναθροίσεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί πρέπει να ξεδώσω στην παρούσα φάση, θέτοντας σε κίνδυνο, με αυτό τον τρόπο τον διπλανό μου;», αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας: «Ο κορωνοϊός δεν σέβεται κάποιους περιορισμούς, δεν κοιτάζει ηλικίες, ούτε αξιώματα».

Χαρδαλιάς: Αλλαγή στον χάρτη

«Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση στο επίπεδο εφαρμογής των μέτρων για την επιδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας αλλαγές στο χάρτη συναγερμού, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, που έσπασαν πλέον το φράγμα των 1.000.
Αναλυτικότερα ανακοίνωσε ότι:

- Από την Πέμπτη στις 6.00 το πρωί, η περιφέρεια Ιωαννίνων ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού στο επίπεδο 4.
- Η περιφερειακή ενότητα Σερρών ανεβαίνει επίπεδο συναγερμού στο 4, από την Πέμπτη στις 6 το πρωί.
- Σε επίπεδο συναγερμού οι περιφέρειες Νάξου και Ροδόπης, περνώντας στο επίπεδο 3.
- Η Αμοργός κατεβαίνει στο επίπεδο 1.
- Η Δράμα περνάει στο επίπεδο 2.
Ταυτόχρονα ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, οι οποίες βρίσκονται ένα βήμα πριν το "κόκκινο", κάνοντας έκκληση για τήρηση των μέτρων.

επιστροφή στην κορυφή