xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Τα Δασαρχεία της Χαλκιδικής χρειάζονται στήριξη"

MALAMA DASARXEIA 2020

Ενημερωτικές επίσκέψεις για τα προβλήματα των δασικών υπηρεσιών

Επίσκεψη στα Δασαρχεία Πολυγύρου και Κασσάνδρας και στη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χαλκιδικής πραγματοποίησε πριν από μερικές ημέρες η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ανάγκες των υπηρεσιών και της στήριξης του έργου τους.

Όπως τονίστηκε από τα στελέχη των συγκεκριμένων δομών, οι υπηρεσιακές ανάγκες κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των Δασαρχείων και της Διεύθυνσης Δασών και στην στήριξη των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων​ με μέσα και πόρους. Τα Δασαρχεία της Χαλκιδικής καλούνται να προστατέψουν ένα τεράστιο δασικό απόθεμα και να θωρακίσουν τον περιβαλλοντικό πλούτο της Χαλκιδικής, χωρίς όμως, τα απαραίτητα μέσα και με ελάχιστο επιστημονικό, επιχειρησιακό και διοικητικό δυναμικό. Την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες καλούνται να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο όγκο γραφειοκρατικού έργου, κρίσιμου όμως για την οικονομική δραστηριότητα της Χαλκιδικής.

Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε ότι τα Δασαρχεία αποτελούν την ασπίδα, για την προστασία του φυσικού πλούτου, της βιοποικιλότητας και του περιβαλλοντικού αποθέματος της Χαλκιδικής και πρέπει, άμεσα, να καλυφθούν οι ανάγκες τους, να γίνουν προσλήψεις νέων επιστημόνων και υπαλλήλων κι επίσης να επαναλειτουργήσει άμεσα και το κοινωφελές πρόγραμμα δασοπροστασίας, το οποίο είχε δώσει τη δυνατότητα προσληφθεί προσωπικό για να καθαριστούν τα δάση της Χαλκιδικής. Σημείωσε, τέλος, ότι για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τα στελέχη των υπηρεσιών, θα ακολουθήσει κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να σταματήσει η κυβερνητική αδιαφορία για τις ανάγκες των Δασαρχείων της Χαλκιδικής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2