ΡΟΗ 24/7:

"Ανοίξαμε τον τουρισμό και εξαπλώθηκε γρήγορα ο κορωνοϊός" (ΒΙΝΤΕΟ)

ADWNIS OPEN 1120

Δήλωση-"βόμβα" από τον Αδ. Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή

Σε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης καθώς συνέδεσε το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι με την αύξηση των κρουσμάτων και την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας που οδήγησε στο lockdown.

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του Open και απαντώντας στο ερώτημα τι δεν διαχειρίστηκε σωστά η κυβέρνηση. 

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Για πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας τη δημόσια παραδοχή του υπουργού Ανάπτυξης ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το αλλοπρόσαλλο και άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς προετοιμασία και ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Είχε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού;

Σήμερα, αφού έχουν χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και το ΕΣΥ είναι στα όριά του, η κυβέρνηση θυμήθηκε να επιβάλλει αυτό που δεν τόλμησε το καλοκαίρι γιατί έτσι απαίτησαν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εγκληματικές της ευθύνες: Αρνητικό τεστ για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα», τονίζει η Κουμουνδούρου.

Σφοδρές ήταν και οι επικρίσεις κατά της κυβέρνησης από το ΚΙΝΑΛ που χαρακτήρισε τις δηλώσεις Γεωργιάδη ως τρανή απόδειξη ανικανότητας, ανεπάρκειας και επιπολαιότητας της κυβέρνησης.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν τον ιό αδύναμο και ότι θα είχαν πολύ χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο, για τις επόμενες κινήσεις.

Τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας, της ανικανότητάς τους. Με απίστευτη ελαφρότητα, βασισμένοι σε σενάρια, άνοιξαν τα πάντα χωρίς προετοιμασία. Άραγε πού βασίστηκαν γι’ αυτές τις απαράδεκτες επιλογές;» σχολίασε το ΚΙΝΑΛ.

επιστροφή στην κορυφή