ΡΟΗ 24/7:

Κικίλιας: 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα

kikilias1811

Παρουσιάστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού

Συνολικά 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα, όταν έρθει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, τα οποία θα εμβολιάζουν 2.117.400 πολίτες τον μήνα, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την απογευματινή ενημέρωση των δημοσιγράφων, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμού της κυβέρνησης. «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου έδωσε εντολή να εκπονήσουμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε όταν έρθουν τα εμβόλια να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους πολίτες με την καλύτερη ιεράρχηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει από την ΕΕ, η οποία έχει υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες εταιρείες.

Όσον αφορά τη διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και η διαδικασία θα διαρκεί 10 λεπτά. Το ραντεβού θα κλείνεται online, με μήνυμα στο κινητό ή και με τηλέφωνο για τις μεγαλύτερες ηλικίες που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κατά σειρά προτεραιότητας θα εμβολιαστούν:
- Υγειονομικοί
- Ηλικιωμένοι
- Άτομα με υποκείμενη νόσο
- Οι υπόλοιποι πολίτες.

Για οίκους ευγηρίας θα υπάρχουν 65 κινητές ομάδες που θα εμβολιάσουν και τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους.
Μαζικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν σε 34 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σε 6 κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης καθώς επίσης και σε 8 προαναχωρησιακά κέντρα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2