ΡΟΗ 24/7:

Το πρόγραμμα του Ποταμιού παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης

theodorakis

Στόχος να γίνει το κόμμα τρίτη πολιτική δύναμη - Οι βασικές αλλαγές που προτείνει - Δριμεία επίθεση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ


Το μεγάλο στοίχημα του Ποταμιού περιέγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές πρέπει να αναδείξουν το κόμμα σε τρίτη πολιτική δύναμη.

«Είναι μεγάλη η ευθύνη της τρίτης διερευνητικής εντολής στο Ποτάμι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Για πρώτη φορά ένα κίνημα φρέσκο να κάνει πρόταση διακυβέρνησης στο λαό» είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι την επόμενη μέρα τις θέσεις ευθύνης δεν θα βρεθούν οι φίλοι και τα στελέχη του Ποταμιού αλλά «οι καλύτεροι, οι πιο θαρραλέοι και οι λογικοί».

Μιλώντας στο Ίδρυμα Κακογιάννη και ανοίγοντας την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προεκλογικού Αγώνα, παρουσίασε τα βασικά σημεία του προεκλογικού του προγράμματος και είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει τώρα τι στάση θα κρατήσει στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Οι άλλοι πήγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Ο Τσίπρας τι θα κάνει;» ενώ επισήμανε ότι «το ευρώ για το Ποτάμι είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα βοηθήσουμε να κάνουν εφέ οι πλιατσικολόγοι που θέλουν δραχμή και όχι ευρώ».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν μεταξύ άλλων ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την συνεργασία του με τον κ. Θεοδωράκη, η ανεξάρτητη Βουλευτής Νίκη Φούντα που πληροφορίες τη θέλουν να συνεργάζεται και εκείνη με το Ποτάμι, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γραμματικάκης και Κύρκος.

Επιτέθηκε στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι εκπροσωπούν το παλαιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα που διόριζε φίλους κολλητούς και αποτυχημένους βουλευτές.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «οι σύμβουλοι του Τσίπρα είναι ακραίοι που θέλουν δραχμή και όχι ευρώ. Λένε να ζήσουμε φτωχοί αλλά υπερήφανοι. Θέλουν δάδες και Ευρώπη. Υπήρξαν στο παρελθόν σύμβουλοι του Τσοχατζόπουλου, αποτελούν ένα συνονθύλευμα εξουσιομανών» ενώ χαρακτήρισε θλιβερή τη στήριξε που παρείχε ο κ. Τσίπρας στις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του.

Είπε ότι το κόμμα του θέλει να σταθεί ανάμεσα στο μεγάλο λάθος της δεξιάς και στο μεγάλο λάθος της Αριστεράς, ώστε να εγγυηθεί όπως είπε προοδευτικές λύσεις στα θέματα της Εργασίας, της Δικαιοσύνης και της Παιδείας.

Επεσήμανε ότι απαιτείται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος αποτελούμενη από ανθρώπους που ξέρουν να κερδίζουν.

Τέλος οι βασικές αλλαγές που θα προτείνει το Ποτάμι εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα του το επιτρέψει θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- ασυμβίβαστο μεταξύ διοικητικής θέσης στο Δημόσιο και βουλευτικής έδρας

- όχι φορολογικά προνόμια και αστυνομική προστασία στου πολιτικούς

- απλοποίηση της νομοθετικής εργασίας

- κατάργηση των υφυπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των γενικών γραμματέων.Θα υπάρχει ένα υπουργός και μόνιμοι υφυπουργοί ή γενικοί γραμματείς με οικουμενικά χαρακτηριστικά.

- ετήσια αύξηση κατά 5% των μισθών εφόσον υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα.

- μια ευκαιρία νομιμοποίησης των «μαύρων» τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού με 7% προκαταβολή επί του ποσού και 1% πληρωμή για δέκα χρόνια. Τα έσοδα όπως είπε θα πάνε στην παιδεία για συντήρηση και ανέγερση σχολείων.

Τέλος απευθυνόμενος και πάλι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων του λαού. Τσαμπουκάδες με τα λεφτά του κόσμου δεν θα αφήσουμε να γίνουν».

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή