ΡΟΗ 24/7:

Κορωνοϊός: 1.388 νέα κρούσματα, 84 θάνατοι, 549 διασωληνωμένοι

enhmer2311

Μείωση των κρουσμάτων

1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, 549 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 84 νεκρούς. Την ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την απογευματινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, καθώς η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ έχει "πέσει".

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη», επανέλαβε η κ. Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι σε όλη τη χώρα οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνούν τις 4.000, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 αγγίζει το 86%. Όπως είπε στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στη Βόρειο Ελλάδα φτάνει το 99%.
Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι παρατηρείται μια επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής εικόνας στην Θεσσαλονίκη, ακόμη και μικρή μείωση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι ρυθμοί δεν είναι αυτοί που ανέμεναν κυβέρνηση και ειδικοί, ενώ υπογράμμιζε ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».
Όπως είπε, ο Νοέμβριος θεωρείται ο πλέον αρνητικό μήνας, καθώς έχουν σημειωθεί μέσα σε 3 περίπου εβδομάδες πάνω από 1.000 θανάτοι, εκ των οποίων το 85% ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτήρισε ως "μικρή αχτίδα αισιοδοξίας" τη μείωση κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας. Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, σήμερα στην Θεσσαλονίκη, η οποία κατέκτησε ξανά την αρνητική πρωτιά, εντοπίζονται 300 κρούσματα, ενώ στην Αττική εντοπίστηκαν 254. Την ίδια στιγμή, 88 εντοπίστηκαν στην Πέλλα και 51 στην Καβάλα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2