xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με ταχείς ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης στο Άγιο Όρος

AGIO OROS ZHM

Παρεμβάσεις συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ

Εντατικά εργάζονται τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ώστε έως το τέλος του έτους να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές του Αγίου Όρους, το οποίο είχε χτυπηθεί από θεομηνία τον προηγούμενο Απρίλιο και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Χαράλαμπο Στεργιάδη στην Αθωνική Πολιτεία εκτελούνται έργα οδοποιίας, αποκατάστασης πρανών λόγω κατολισθήσεων, αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και άλλες παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια, ενώ τα έργα της Πολιτικής Προστασίας είναι 10 εκ. ευρώ.

Σε Πλαγιάρι και Πεύκα Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχονται έργα ύψους 4 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή του Πλαγιαρίου και των Πεύκων Θεσσαλονίκης, που καταστράφηκαν από τη θεομηνία του προηγούμενου Μαΐου.

Τα έργα έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν.

Τα έργα αποκατάστασης δρόμων, αλλά και της γέφυρας που ενώνει Τρίλοφο και Πλαγιάρι εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, παρά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν από την ισχυρή βροχόπτωση του προηγούμενου Μαΐου.

Επίσης, με ανάλογους ρυθμούς εξελίσσονται και οι εργασίες στα Πεύκα, που πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα καταστροφές σε δεκάδες ιδιωτικές περιουσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, οι εργασίες τόσο στο Πλαγιάρι, όσο και στα Πεύκα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου. «Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ρέμα Ανθεμούντα, όπου γίνεται εκτεταμένος καθαρισμός, όπως και άλλων μικρότερων ρεμάτων της περιοχής των Ταγαράδων, του Νέου Ρύσιου, του Πλαγιαρίου και της Καρδίας. Η γέφυρα της οδού Περικλέους που ενώνει τον Τρίλοφο με το Πλαγιάρι υπέστη καθίζηση και ο δήμος Θέρμης εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης την απέκλεισε και διοχέτευσε την κυκλοφορία μέσω παρακαμπτήριου οδού, που δημιούργησε.

Ανάλογοι καθαρισμοί ρεμάτων γίνονται και στο Ρετζίκι και εφόσον όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Οι παρεμβάσεις επεκτείνονται και στις Συκιές. Το πιο δύσκολο εγχείρημα είναι η ενίσχυση του εδάφους και η στήριξη των κατοικιών, που υποχώρησαν μέχρι και δυο μέτρα από το έδαφος στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Στεργιάδης.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2