ΡΟΗ 24/7:

Γιορτινή σαλάτα

salata-giortini
Εδώ που τα λέμε, όταν η σαλάτα έχει έντονα χρώματα, είναι πιο εντυπωσιακή. Αυτό το καταλαβαίνουμε κυρίως από τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά. Πάντα θέλουν να δοκιμάσουν τη σαλάτα όταν έχει συνδυασμό έντονων χρωμάτων!


Υλικά:

2 πράσινες λόλες
½ αγγούρι σε μικρά κυβάκια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
τοματίνια cherry
1 κούπα ρόδι
2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
1 χούφτα καρύδια
αβγουλάκια ορτυκιών
κεφαλογραβιέρα
1 αβοκάντο

για το ντρέσινγκ...
1 κουτ.σούπας μέλι
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 lime
σιρόπι balsamico


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, μέχρι να δέσει καλά.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τεμαχίζουμε όσα χρειάζεται σε κυβάκια, λωρίδες και ροδέλες. Τα φύλλα της λόλας, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια. Από τηγάνι grill, περνάμε τα τοματίνια και τις πιπεριές. Βράζουμε τα αβγά ορτυκιού για 8 λεπτά. Ζεσταίνουμε την κεφαλογραβιέρα μας στο grill και αφήνουμε να πάρει γραμμές.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας, αφού τα ραντίσουμε με το ντρέσινγκ μας. Στολίζουμε στην πιατέλα και έπειτα περνάμε την σαλάτα μας με σιρόπι balsamico.

επιστροφή στην κορυφή