xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καταγγελία για επιβολή προστίμου σε στέλεχος του ΚΚΕ στον Πολύγυρο

KKE AFISA COVID 19

Για άσκοπη μετακίνηση με σκοπό την ανάρτηση αφισών

Την επιβολή προστίμου σε στέλεχος του ΚΚΕ στον Πολύγυρο, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Χαλκιδικής του κόμματος, σημειώνοντας ότι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης συνεχίζουν στο δρόμο της τρομοκράτησης και της καταστολής απέναντι σε πρωτοπόρους αγωνιστές, στους κομμουνιστές σε όλη τη χώρα.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Μετά το όργιο καταστολής και αυταρχισμού στις συγκεντρώσεις της 17ης Νοέμβρη και της πανεργατικής απεργίας στις 26 Νοέμβρη η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της συνεχίζουν στο δρόμο της τρομοκράτησης και της καταστολής απέναντι σε πρωτοπόρους αγωνιστές, στους κομμουνιστές σε όλη τη χώρα.

Αυτό απέδειξε και σήμερα η στάση της Ασφάλειας και της Τροχαίας Πολυγύρου με την επιβολή προστίμου για άσκοπη μετακίνηση σε στέλεχος του ΚΚΕ που πριν λίγη ώρα είχε αναρτήσει αφίσες του Κόμματος στην πόλη και παρά του γεγονότος ότι είχε μαζί του βεβαίωση μετακίνησης. Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία προχώρησε στην "προσαγωγή" του στελέχους του ΚΚΕ αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας και στη συνέχεια στην Τροχαία με το επιχείρημα ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας δεν είχαν πάνω τους μπλοκ προστίμων, στην ουσία "ψάχνοντας" μήπως και του φορτώσουν και τίποτα άλλο, ακόμα και από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!!!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ενήργησαν μετά από ανώνυμες καταγγελίες κάποιων "ευαίσθητων" που ενοχλήθηκαν από το περιεχόμενο της κεντρικής αφίσας του ΚΚΕ που καλεί σε διεκδίκηση για τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά. Χαρακτηριστική της στάσης της αστυνομίας είναι τα λεγόμενα της αξιωματικού της Τροχαίας ότι: "δημιουργήθηκε αναστάτωση στην κοινωνία του Πολυγύρου" και ότι το παραπάνω σύνθημα της αφίσας: "δημιουργεί πρόβλημα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας". Δεν έλειψαν και οι "παραινέσεις", κατά την αποχώρηση του στελέχους του ΚΚΕ, λέγοντας του ότι αυτή τη φορά δεν προχώρησαν σε δίωξη για παράνομη αφισοκόλληση, αλλά "να μην το ξανακάνει"...

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το νομοθετικό τερατούργημα στη Βουλή που προβλέπει κατάργηση του 8ωρου και της αμοιβής των υπερωριών και νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή διεκδίκησης που ακούγεται.

Ξέρουν καλά ότι οι νέες περικοπές 600 εκατομμυρίων ευρώ από τον τομέα Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας και οι εγκληματικές ελλείψεις που έχουν δημιουργήσει όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις δημιουργούν οργή και αγανάκτηση. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο του Πολυγύρου με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές με τη μετατροπή του ουσιαστικά σε νοσοκομείο μίας νόσου που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο λαός της περιοχής.

Τους ενοχλεί προφανώς ο αγώνας για την υγεία, τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, στον οποίο πρωταγωνιστούν οι κομμουνιστές. Αντί να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας ειδικά στις επιβαρυμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυνηγάν και βάζουν εμπόδια στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Δε θα τους περάσει!!!

Απαιτούμε να παρθεί πίσω το απαράδεκτο πρόστιμο! Να σταματήσει εδώ και τώρα η άθλια προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού. Η μάσκα είναι για προστασία της υγείας μας και όχι φίμωτρο των διεκδικήσεων μας. Όσο και να τους ενοχλεί θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της δουλειάς μας».

εικόνα αρχείου

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2