ΡΟΗ 24/7:

Handelsblatt σε Τόλιο: Χρεοκοπία; Και τι έγινε;

xreokopia

Τα γερμανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να υποτιμούν τη σημασία ενός Grexit

 

Οι πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγου Γιάννη Τόλιου περί «διακοπής πληρωμών τόκων και χρεολυσίων» από την πλευρά της Ελλάδας έφτασαν μέχρι τη... Γερμανία.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, στο πρωτοχρονιάτικο άρθρο της για την Ελλάδα, με τίτλο: «Χρεοκοπία: και τι έγινε;», συνεχίζοντας να υποστηρίζει την άποψη της υποτίμησης των συνεπειών μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και οικονομολόγο, Γιάννη Τόλιο, επικαλούμενη συνέντευξή του στο Action 24 την προηγούμενη εβδομάδα ο οποίος δήλωσε πως «χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά». Είναι χαρακτηριστικό πως στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στις συγκεκριμένες δηλώσεις, οι οποίες αντικρούονται με το επιχείρημα πως δεν θα ήταν πρόβλημα η χρεοκοπία της Ελλάδας.

tsipras

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδιακής οργάνωσης των Χριστιανοδημοκρατών εργαζομένων, κ. Κρίστιαν Μπέουμλερ δήλωσε στη Handelsblatt πως «μία έξοδος της Ελλάδας από την νομισματική ένωση θα ήταν ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση» και πως «μόνο πολιτικοί τυχοδιώκτες και περιφερόμενοι πανεπιστημιακοί σπεκουλάρουν γύρω από αυτό το ζήτημα».

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή