ΡΟΗ 24/7:

Norman Atlantic:Απελπίστηκαν και πάνε Ιταλία οι συγγενείς των αγνοουμένων

norman-atlantic-stin-italia-suggeneis-twn-agnooumenwn 1.w l

Σε νοσοκομεία στο Μπάρι, στο Λέτσε αλλά και σε μικρότερες πόλεις, οι συγγενείς των Ελλήνων επιβατών του Norman Atlantic, οι οποίοι συνεχίζουν να θεωρούνται αγνοούμενοι, αποφάσισαν να μεταβούν στην Ιταλία για να ψάξουν πλέον οι ίδιοι.


Το απίστευτο αλαλούμ που συνεχίζει να επικρατεί με τις λίστες έχει φέρει σε απόγνωση τους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.
«Στις λίστες στην Ιταλία, έγιναν αναγραμματισμοί. Λέγαμε το όνομά μας στα Αγγλικά και το γράφανε ανάποδα», λέει ο κ. Δαμίγος, ο Ελληνας θαλαμηπόλος του Norman Atlantic, ο οποίος είναι ανάμεσα στους διασωθέντες που έφθασαν χθες, στην Πάτρα.
Εχουν περάσει έξι μέρες από το τραγικό ναυάγιο με το Norman Atlantic και ακόμη επικρατεί χάος με τις λίστες των ανθρώπων που αγνοούνται.
Η ιταλική ακτοφυλακή έχει στείλει στις ελληνικές Αρχές λίστα με 477 επιβάτες του μοιραίου πλοίου, οι οποίοι έχουν διασωθεί.
Οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν δυο πτώματα, τα οποία είχαν εντοπίσει. Η ιταλική εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα».

Στο μεταξύ, σορός επιβάτη του «Norman Atlantic» φέρεται από τις ιταλικές Αρχές να ανήκει σε Έλληνα.

Χαρακτηριστικό της σύγχυσης είναι το γεγονός ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έγινε γνωστό ότι λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Γεώργιος Δούλης δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών και είναι μεταξύ των ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.
Η ρυμούλκηση του Norman Atlantic, έχει ξεκινήσει από χθες και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντεζι.

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή