Σαρδελίτσες.. με τα κρεμμυδάκια!
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Μετά από τόσες μέρες κρεατοφαγίας, ας κάνουμε στροφή σε κάτι πιο ελαφρύ! Σαρδελίτσες με κρεμμυδάκι και τοματούλα, ριγανάτες!
Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
3 τομάτες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης
μπαχάρι
ρίγανη
μπούκοβο
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλη τηγάνα, μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και νεράκι. Μόλις μαραθεί καλά, προσθέτουμε τη τομάτα και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να κοχλάσει καλά η σύβραση μας, με τη δάφνη και το μπαχάρι.
-Στρώνουμε σε ένα ταψί τις σαρδέλες μας και έπειτα περιχύνουμε με τη σύβραση μας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μπούκοβο και φουρνίζουμε για 10 λεπτά.
Βαθμός δυσκολίας: Έυκολο
Κόστος: 6,50 ευρώ
Μερίδες: 6
Αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό σας στην κατσαρόλα, μπορείτε, αρκεί να μην ανακατέψετε με κανένα εργαλείο και απλά να κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά.
Για περισσότερη ένταση στη γεύση, προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο, κατά το άχνισμα του κρεμμυδιού.
Σαρδελίτσες προμηθευτήκαμε από το ιχθυοπωλείο του Γ.Πανανού.
Τοματούλες και κρεμμυδάκια από το FRESH MARKET.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου