Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρδελίτσες.. με τα κρεμμυδάκια!

sardelesme-kremmudi2
Μετά από τόσες μέρες κρεατοφαγίας, ας κάνουμε στροφή σε κάτι πιο ελαφρύ! Σαρδελίτσες με κρεμμυδάκι και τοματούλα, ριγανάτες!


Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
3 τομάτες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 φύλλο δάφνης
μπαχάρι
ρίγανη
μπούκοβο

Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλη τηγάνα, μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι και νεράκι. Μόλις μαραθεί καλά, προσθέτουμε τη τομάτα και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να κοχλάσει καλά η σύβραση μας, με τη δάφνη και το μπαχάρι.
-Στρώνουμε σε ένα ταψί τις σαρδέλες μας και έπειτα περιχύνουμε με τη σύβραση μας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μπούκοβο και φουρνίζουμε για 10 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας: Έυκολο
Κόστος: 6,50 ευρώ
Μερίδες: 6

Αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό σας στην κατσαρόλα, μπορείτε, αρκεί να μην ανακατέψετε με κανένα εργαλείο και απλά να κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά.
Για περισσότερη ένταση στη γεύση, προσθέστε 1 σκελίδα σκόρδο, κατά το άχνισμα του κρεμμυδιού.

Σαρδελίτσες προμηθευτήκαμε από το ιχθυοπωλείο του Γ.Πανανού.
Τοματούλες και κρεμμυδάκια από το FRESH MARKET.

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020